Мед Атлант

Тест, встановлення додатку та обсервація: Уряд відкорегував умови в’їзду в Україну

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2021 р. № 230 внесено зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236.

Інформація, яку потрібно врахувати задля комфортного і безпечного перетинання державного кордону полягає у наступному.
Громадяни України, які прибувають з-за кордону:
  • підлягають самоізоляції, незалежно від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки вони в’їжджають, за вийнятком:
    громадян України, які не досягли 12 років;
    водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;
    громадян України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;
    громадян України, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більш як за 48 годин до перетину державного кордону;
  • повинні встановити та активувати мобільний додаток “ВДОМА”. У разі неможливості встановлення мобільного додатка громадянин підлягає обсервації;
  • самоізоляція, обсервація громадянина України у зв’язку з перетинанням державного кордону припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетинання державного кордону.
Посадові особи Державної прикордонної служби перевіряють встановлення мобільного додатка громадянами України під час перетину ними державного кордону.
Іноземці та особи без громадянства повинні:
  • Мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією-партнером на території України (асистанс), покриває витрати, пов’язані з лікуваннямCOVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні;
  • Мати негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-тест), який проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону.
У разі відсутності зазначеного полісу (свідоцтва, сертифіката) страхування та/або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону відмовляє іноземцям та особам без громадянства у перетині державного кордону в порядку, визначеному статтею 14 Закону України “Про прикордонний контроль”.
Встановлювати додаток «Вдома» іноземцям та особам без громадянства не потрібно.
Також виключено норму формування Міністерством охорони здоров’я переліку держав із значним поширенням COVID-19, що в свою чергу впливало на самоізоляцію осіб.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...