Мед Атлант

На Алеї слави поховали президента клубу ерудитів Володимира Макарова

Президента Івано-Франківського клубу ерудитів “Що? Де? Коли?” Володимира Макарова 24-го березня поховали на Алеї слави міського кладовища у селі Чукалівка. Попрощатися із чоловіком прийшли сотні іванофранківців: рідні, друзі та колеги.

Вшанувати пам’ять померлого прийшла і його колишня учениця з франківського клубу КВН Яна Гураль. Розповідає, що під керівництвом Володимира Макарова команда виступала впродовж шести років. Для них він був не лише наставником, а й другом, інформує Суспільне.

“То була особлива людина. Не лише наставник чи редактор, вчитель. То був наш хороший друг, – каже Яна Гураль. – Ми могли прийти поділитися своїми думками із ним, він завжди підтримував. Між нами ніколи не було вікових обмежень. Вперше, коли познайомилися, то думали, що він є суворим редактором КВН. Проте потім він нам став близьким”.

Про 25 років дружби із Володимиром Макаровим розповідає й поет Володимир Пасєка. Він пригадує, яким було знайомство.

“Я у 1995-му році був ще молодим поетом, і мене направили з Дому піонерів. Володимир Іванович тоді був керівником. Проводив регулярні чемпіонати, всесоюзний чемпіонат. Він постійно працював із дітьми. Намагався допомагати і брав під опіку дітей з інтернату”, – розповідає поет.

Іванофранківець Володимир Макаров був гравцем елітарного клубу вищої ліги телевізійного брейн-рингу СНД, капітаном збірної команди ерудитів України, наставником команд КВН – чемпіонів обласних та всеукраїнських турнірів.

Нагадаємо, Володимир Макаров помер у ніч на 22-го березня у Києві. Чоловіку було 69 років. Йому зробили планову операцію. За словами друга померлого, журналіста Михайла Мазура, у Володимира Макарова також діагностували COVID-19.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...