Мед Атлант

10 мільйонів гривень виділять на ремонт малих вулиць в Івано-Франківській громаді

10 мільйонів гривень виділять на ремонт малих вулиць в Івано-Франківській територіальній громаді у рамках програми “Бюджет участі 2021”. Про це Суспільному Карпати розповіла кураторка програми Христина Гнатів.

“Максимальна сума, яка може бути виділена на один проєкт, – 1,5 мільйона гривень. На сьогодні на сайті вже зареєстровано 18 заявок у категорії “Ремонт малих вулиць”. В останні дні їх буде ще більше”, – каже Христина Гнатів.

За її словами, минулого року у цій категорії було вісім переможців на загальну суму 10 мільйонів гривень. Чотири проєкти наразі виконані, інші перебувають на різних стадія реалізації.

Однією з перших малих вулиць, які відремонтували за гроші “Бюджету участі”, стала вулиця Затишна. На її ремонт витратили 700 тисяч гривень.

“Шанси, що цю вуличку, довжиною 80 метрів, буде відремонтована у межах бюджетних призначень, були мінімальні. Адже у місті є багато центральних вулиць і доріг, які потребують капітального ремонту. А маленькі вулиці залишаються поза увагою”, – розповів автор ідеї ремонту вулиці Затишна Олексій Петечел.

Чоловік каже, що саме “Бюджет участі” дає їм шанс отримати друге життя. Звичайно, за умови активності ініціаторів та згуртованості людей навколо цієї проблематики.

“Ця вуличка веде від вулиці Б. Хмельницького до ліцею № 16. Я сам, навчаючись колись у цій школі, неодноразово топтав це болото. Заручившись підтримкою школи, ми виграли цей проєкт. Ми не хотіли просто сіру бруківку, а зробити щось цікаве для дітей, які щодня йдуть цим шляхом на навчання. Тому там викладений невеличкий лабіринт з бруківки, класики, змійка і коротеньке місце для стрибків”, – каже Олексій Петечел.

Цьогоріч приймаються заявки на ремонт малих вулиць з усієї Івано-Франківської територіальної громади, включно з приєднаними селами. Проєкти можна зареєструвати до 30-го березня в електронній формі на сайті або принести безпосередньо до міської ради.

Читайте також: У МДК розповіли, які дороги в Івано-Франківській ТГ ремонтуватимуть цьогоріч.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...