Мед Атлант

Тариф на меддопомогу при пологах збільшили до 10 тисяч

Тариф на меддопомогу при пологах збільшили до 10 тисяч. Будуть оплачувати за підвищеним коефіцієнтом тим медичним закладам, які можуть забезпечити надання комплексних послуг вагітній, породіллі та новонародженому. Впроваджується і новий пакет  – “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”. На надання медичної допомоги при пологах Національна служба здоров’я законтрактувала 399 медичних закладів. Вони вже отримали понад 1,8 млрд грн.

До безоплатного пакету допомоги при пологах включено:
медичну допомогу при неускладнених та ускладнених пологах, зокрема, кесаревому розтині;
забезпечення можливості проведення партнерських пологів;
зниження больових відчуттів у жінки під час пологів, зокрема епідуральну анестезію;
лабораторні дослідження та інструментальні обстеження у цілодобовому режимі,
інтенсивна терапія матері і новонародженого та забезпечення їхнього цілодобового транспортування,у разі ускладнень;
вакцинацію новонародженого, згідно з Календарем профілактичних щеплень;
лікарські засоби з Нацпереліку та витратні матеріали, а також ті лікарські засоби, що закуповуються МОЗ в централізованому порядку;
харчування під час перебування у стаціонарі.
Якісна перинатальна допомога знижує рівень малюкової смертності, дитячої інвалідизації та розвиток хронічних захворювань. Аби спеціалізований заклад міг укласти договір з НСЗУ на надання медичних послуг за цим пріоритетним напрямом, він має відповідати чітким вимогам.
Зокрема, мати:
відділення інтенсивної терапії для лікування найбільш хворих немовлят,
відділення постнатального догляду для лікування та виходжування передчасно народжених дітей та хворих новонароджених, кабінет катамнестичного спостереження,
забезпечувати консультування немовлят широким спектром вузьких спеціалістів.
За надання допомоги дітям, які народились масою тіла до 1500 г, у 2020 році встановили найвищий тариф – 98,5 тис грн. У першому кварталі 2021 року цей тариф зберігається. З 1 квітня цього року цей тариф зросте. Тариф на медичні послуги з надання медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках визначається як ставка на пролікований випадок та становить 113 725 гривень за надання медичної допомоги новонародженим з масою тіла до 1 500 грамів та 25 115 гривень за надання медичної допомоги новонародженим з масою тіла 1500 грамів і більше.
До ставки на пролікований випадок застосовується коригувальний коефіцієнт за готовність закладу надавати медичну допомогу виїзною неонатальною бригади при перевезенні новонароджених з інших закладів охорони здоров’я в межах області та до національних закладів охорони здоров’я.
Національна служба здоров’я на надання медичної допомоги новонародженим у складних випадках законтрактувала 121 медичний заклад. Станом на сьогодні, вони отримали від НСЗУ за надання цієї медичної послуги понад 1 млрд грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...