Мед Атлант

Управління Держпраці хоче оштрафувати ОСББ за нелегального працівника

Управління Держпраці в Івано-Франківській області внаслідок непланової перевірки ОСББ “Квартал Різдвяний” виявило там незареєстрованого працівника. За таке порушення об’єднання можуть оштрафувати на 60 тисяч гривень. Натомість в ОСББ пояснюють, що не користуються найманою працею, пише Суспільне Карпати.

Ольга Портуняк розповідає, що 19-го лютого спілкувалася з працівниками Держпраці, коли прибирала територію ОСББ. Жінка працює в товаристві з обмеженою відповідальністю “Пасічна ІФ”.

“Вони питалися: “Як я працюю? Де я працюю?”. Сказала, що працюю від “Пасічної ІФ”. Я їм сказала, скільки маю роботи, і все”, — пригадує технічна працівниця Ольга Портуняк.

ОСББ “Квартал Різдвяний” створено у вересні 2020-го року. Об’єднує близько 600 співвласників – це чотири багатоповерхівки з 12-ма під’їздами. Таким чином об’єднання є одним з найбільших в Івано-Франківську.

Голова ОСББ Галина Зозуля розповідає, що в об’єднанні поки немає найманих працівників. Послуги отримують через укладені договори. Жінка показує договір із компанією “Пасічна ІФ”, яка з першого грудня 2020-го року прибирає під’їзди і прибудинкову територію ОСББ “Квартал Різдвяний”, а також акти виконаних робіт з мокрими печатками.

“На загальних зборах співвласники ухвалили рішення відмовитися від попередньої обслуговуючої компанії ПП “Ролекта” з першого грудня 2020-го року. Це було рішення наших співвласників. Ми повідомили “Ролекту”, що відмовляємося від послуг”, – каже Голова ОСББ.

Галина Зозуля розповідає, що пояснення щодо ситуації, яка виникла з найманими працівниками компанії “Пасічна ІФ”, а не ОСББ, надала управлінню Держпраці. В установі до уваги пояснення не взяли, тому жінка відправила в управління ще лист-заперечення.

“Мною надано інформаційну довідку про укладання трудових договорів в об’єднанні, однак не зазначено інші документи, які я передала інспектору на підтвердження моїх пояснень. Зокрема, інспектором проігноровано та не відображено в акті мої пояснення та надані підтверджені докази, внаслідок чого неправильно встановлені обставини справи”, — розповідає голова ОСББ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...