Мед Атлант

Мінітроянди та пістолети: як студент-медик створює мініатюрний Всесвіт

Іванофранківець Богдан Власій майструє “жигуль”, щоправда, мініатюрний. Як студенту-медику вдалося опанувати ріноманітні хобі та чи згодяться вони у лікувальній справі, дізнавалося Суспільне .

Вирізьблювати з дерева хлопець розпочав ще у 14 років. Тоді ж і продав свій перший виріб.

Продав ще у школі. Це одне з тих хобі, що я придумав собі сам. Це було під час літа, ще навчався у школі. Мені не було нічим зайнятися. На роботу не брали. Я подумав, що можна заробити. Дивлюся, там — ніж, брусок, витесується і вперед! За перші гроші купив інструменти, — каже Богдан Власій.

За цей час виготовив та роздарував уже сотні мініатюр. Здебільшого — це пістолети — ще одне захоплення парубка.

Це захоплення почалося ще з дитинства. Я часто проводив літній час у тирі. І якось поступово у мене розвинулося таке хобі. Колись займався стрільбою, мав розряд, — пригадує юнак.

  У різьбленні мініатюр найважливіше — витримка. Хлопець навчається у медичному виші. Планує стати пластичним хірургом.

Оскільки мене цікавить людський організм зі сторони інженерії, то я його бачу як сукупність частиночок. Мене якраз цікавить хірургія. Там потрібні навички виготовлення мініатюр, детальна робота потрібна, — каже студент-медик Богдан Власій.

Для сестри хлопець виготовив з монетки перстень. Є тут і мініатюрна троянда. Богдан також гравірує на гільзах, різних інструментах, зокрема, на ножах.

Парубок відтворив і Революцію Гідності. Доводилося якось гравірувати орнаменти на катані — японському мечі. Тепер у Богдана нове хобі, він самотужки навчився малювати. Й продовжує дивувати своїми вміннями навколишніх.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...