Мед Атлант

“Сепари валили мінометами, щоб помститися”: волонтер пояснив втрати “десятки” під Шумами

У районі селища Шуми, що під Горлівкою, російсько-окупаційні війська останнім часом зазнавали значних втрат й очікували моменту для того, щоби “помститися”. Удар із порушенням мінських угод завдав так званий батальйон “Сомалі” 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донеччині.

Про це в п’ятницю, 26 березня, написав у фейсбуці армійський волонтер Олександр Карпюк (Серж Марко), повідомляє Новинарня.

Після масштабних втрат в цьому районі, сепари на позиції завели батальйон “Сомалі”. Щоб помститися. Морпіхи тоді виходили, “сомалійці” засцяли з ними конфліктувати і тихенько їх випустили, без жодного пострілу. Вони розраховували на те, що бригада, яка змінить морпіхів, стане легкою здобиччю, – розповів волонтер.

За його словами, згодом бойовики зробили спробу заходу ДРГ (диверсійно-розвідувальної групи).

Вона закінчилася вивозом за допомогою СЦКК і ОБСЄ чотирьох мертвих тіл (із числа російсько-окупаційних військ – “Н”), які валялися під посадкою. Втрати противника продовжувалися вже на позиційному протистоянні. Наплювавши на все, по позиціях ЗСУ сьогодні просто валили мінометами і гранатометами, нахабно і демонстративно розбиваючи позиції. Мовляв, помстилися, – розповів Карпюк.

Він закликав до “відповідної реакції головнокомандувача” і додав, що “сьогодні той день, коли чуючи фразу “треба перестати стріляти”, хочеться бити на звук”.

Як відомо, після 503-го батальйону ВМС ЗСУ на лінію оборони під Горлівкою зайшла 10-та окрема гірсько-штурмова бригада ЗСУ.

Нагадаємо, 26 березня у районі селища Шуми, що під Горлівкою на Донеччині, внаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє отримали поранення.

Серед загиблих  калушанин Сергій Барнич.

Ворог вчинив обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...