Мед Атлант

“І дитина рада, і ми раді”.Франківці повели дітей у садочки

На Прикарпатті малюки пішли у дитячі садки. Обласна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила відсьогодні працювати дошкільним закладам Івано-Франківщини, пише Суспільне.

У франківському дитячому садку “Ромашка” розпочинають заняття з музики. В іншій групі триває фізкультура. 29-го березня до цього садочка батьки привели 104 дитини, розповідає його завідувачка Ірина Стрипа. Згідно зі списком, всього у садку є 10 груп, у яких налічують 302 дітей.

Скористалися цим часом і зробили ремонти в декількох групах. У музичній залі привели все в порядок. Виготовили дидактичний матеріал додатково. Упорядкували свої матеріали. Звичайно, вихователі працювали дистанційно, де давали якісь розвивальні вправи, рекомендації батькам, — розповідає Ірина Стрипа.

Завідувачка дитсадка зазначає, що у закладі дотримуються маскового режиму, провітрюють та дезінфікують приміщення. Також намагаються якомога більше часу проводити з вихованцями надворі.

Мама двох дітей Оксана Мельничук у садок водить поки що тільки старшу дівчинку Елю:

У нас дуже гарний садочок, гарні вихователі. Дитина із задоволенням ходить в садочок. Дуже чекали. Бо вдома дуже важко з дітьми. Тому ми дуже щасливі, що садки відкрилися. І дитина рада, і ми раді. Ми не переживаємо, бо скільки ходили, все було добре. Температуру зранку дітям вимірюють. В садочок нас ніхто не пускає.

У Мар’яни Крупки – троє дітей. У перший день роботи садка вона привела сюди сина. Двоє старших навчаються в школі онлайн:

У мене цілий день був просто забитий уроками, навчанням і з малим треба було займатися теж. Якісь розвивальні ігри, бо він все хотів або в телефоні, або в телевізорі сидіти в мультиках, ну а це трохи погано для очей, для здоров’я. Тому вже дуже раді, що відкрили садок. Вже йому буде цікавіше з дітками, у своїй компанії, у своєму оточенні.

 Сьогодні всі 40 садочків Івано-Франківської міської ради відновили свою роботу, каже директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук. За його словами, серед дітей, які відвідують дошкільні заклади, хворих на коронавірусну інфекцію немає. Натомість, станом на 29 березня, в Івано-Франківській територіальній громаді 50 школярів хворіють на COVID-19. Окрім того, занедужали 70 педагогів загальної, середньої і дошкільної освіти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...