Мед Атлант

У Франківську медики врятували немовля з коронавірусом та патологією шлунка

В Обласній дитячій клінічній лікарні все більша кількість випадків захворюваності коронавірусною інфекцією серед дітей. Але нерідко лікарі зустрічаються з ситуацією, коли коронавірусна інфекція є не єдиним діагнозом у дитини.

8 березня у реанімаційне відділення КНП «ІФОДКЛ ІФОР» поступила дитина віком 1,5 місяці з важкою інтоксикацією, задишкою та постійною блювотою. Після проведення обстежень у дитини діагностовано поєднану патологію – коронавірусну інфекцію, ускладнену запаленням легень та пілоростеноз (патологія шлунка, при якій фізіологічне харчування є неможливим).
В такому віці навіть одне з цих захворювань є загрозливим для життя, а їх поєднання значно ускладнює процес лікування.
Після ретельної передопераційної підготовки та мінімізації всіх ризиків дитині було проведено хірургічне втручання. Після операції немовля потребувало штучної вентиляції легень та повного парентерального (внутрішньовенного) харчування протягом трьох днів.

Професіоналізм та кропітка командна робота медичного персоналу, незважаючи на всі труднощі, увінчалися успіхом: на даний момент стан дитини зі значним покращенням, дитину переведено з реанімаційного відділення для подальшого лікування та реабілітації, – дописує головний лікар Тарас Мельник.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...