Мед Атлант

Міська влада Бурштина ініціює закриття гімназії всупереч позиції педагогів та батьків

Міська влада Бурштина, що на Прикарпатті, ініціює закриття місцевої гімназії всупереч позиції педагогів та батьків.

Навчальний заклад, який претендував на статус ліцею, планують приєднати до опорної школи, пише Суспільне Карпати.

30-го березня долю гімназії депутати вирішували під час засідання сесії міської ради. Батьки та вчителі тим часом влаштували акцію протесту.

 Дайте дітям можливість навчатися у гімназії”, — вимога, з якою батьки та педагогічний колектив навчального закладу вийшли на акцію протесту. Перед засіданням сесії міськради протестувальники просили депутатів та міського голову Бурштина дослухатися до їхньої позиції.

Ми не розуміємо, чому такий заклад як гімназія, який дає виховання, хороше навчання, показує високі рейтинги, потрібно понижувати і приєднувати до іншого ліцею. Якщо це повноцінна одинадцятирічка, чому неможливо його теж зробити ліцеєм, — каже мама учня Ірина Цвікович.

Директорка Бурштинської гімназії Ольга Олійник каже, що “навчальний заклад міська влада планує знищити”. За словами директорки, класи оснащені всіма необхідними меблями і технікою. Для учнів організоване гаряче харчування. Наповненість у класах — щонайменше 24 учні, на відміну від школи, до якої їх хочуть приєднати, каже Ольга Олійник.

Проти волі батьків, дітей, колективу хочуть нас об’єднати з іншою школою. Просто зливають нас з іншим закладом для того, щоб знищити гімназію взагалі. А вона завжди була успішна. До речі, в цьому році закладу 30 років, — розповідає директорка Бурштинської гімназії Ольга Олійник.

Голова Бурштинської ТГ Василь Андрієшин каже, що гімназію приєднають до другого ліцею, педагогічний колектив при цьому скорочувати не планують. За словами міського голови, така реорганізація сприятиме економії коштів: “Ніхто вам не пропонує гірше. І вам 100 % не буде гірше. Одні амбіції і маніпулювання ситуацією, і все: “Ви нас знищите і ви нас знищите”. Ніхто вас не знищить. Ми вам пропонуємо чітко, щоб ваші діти вийшли з навчального закладу з атестатом ліцею, а не з гімназією, не з початковою школою. Чому ви ставите всі питання інакше, ніж це пропонується. Все перекручується”.

З пропозицією об’єднання шкіл не погодилися члени гуманітарної комісії, яка засідала напередодні. Голова комісії Ігор Харів розповідає, що гімназія може існувати в статусі ліцею ще до 2024 року: “Є зараз прийнятий закон і є в нього багато граней. І не треба нікуди нам поспішати. Тому комісія дала таку пропозицію, щоб до гімназії приєднати НВК і залишити окремим ліцеєм”.

 

Таку пропозицію депутати зігнорували та проголосували проти. Тож рішенням сесії затверджено закриття гімназії та приєднання до іншого навчального закладу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...