Мед Атлант

З убитим на Сході Сергієм Барничем прощаються у Калуші

Сьогодні, 30 березня, на Алеї Слави в Калуші, яка розташована на міському цвинтарі, знайде свій останній спочинок сапер окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», 47-річний калушанин Сергій Барнич.

У ці хвилини поминальна процесія вирушила з палацу культури “Мінерал”, де калушани мали нагоду попрощатися з Героєм, до церкви святого Архистратига Михаїла, інформують “Вікна”.

Участь в похоронах беруть сотні калушан, військових та представники усіх храмів міста. Урочистості додає військовий оркестр.

Сергій Барнич став десятим полеглим героєм родом із Калущини, який віддав своє життя на Сході України.

47-річний калушанин, боєць 10 ОМБр, загинув 26 березня в районі села Шуми Донецької області загинув калушанин. Разом із ним загинули ще троє побратимів, а двоє — отримали поранення.

Окупанти здійснили обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Це була ретельно спланована засідка. Вдень окупанти викинули дистанційно міни і вичікували на українських саперів, які мали прийти і знайти вибухонебезпечні сюрпризи. Коли з’явилась група розмінування — кілька груп ворожих снайперів відкрили вогонь на ураження. А далі запрацював кулемет і міномети, аби не дати побратимам евакуювати загиблих і поранених. Бій тривав півтори години.

У Калуській ТГ 28-30 березня 2021 року було оголошено Днями жалоби за загиблим військовослужбовцем Сергієм Барничем. На знак скорботи за загиблим Героєм на адміністративних будівлях органів місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях приспущено Державний Прапор України із траурною стрічкою.

Сергій Барнич народився 11 січня 1974 року у Калуші. Після закінчення середньої школи №7 вступив у Калуський хіміко-технологічний технікум, де отримав спеціальність техніка-електрика.

У грудні 2020 року з нагоди четвертої річниці 109-ого окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї ОГШБр Сергій Барнич був нагороджений грамотою міського голови та медаллю «За гідність та патріотизм».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...