Мед Атлант

Друга заміна голови ОВК від “Голосу” за добу — вибори на 87-му окрузі

Центральна виборча комісія прийняла рішення про чергову заміну голови ОВК 87-го округу. Це стало відомо з постанови виборчої комісії. Як виявилося, партія “Голос” вже вдруге за одну добу подала заміну голови. Робота ОВК заблокована вже дві доби поспіль, оскільки перший голова комісії залишив засідання посеред ночі.

Як виявилося, для головування в комісії на Франківщині “Голос” обрав “чорного” реєстратора з Ірпеня. Після публікації ЧЕСНО партія зробила заміни і голови ОВК, і ще одного члена комісії. Про це повідомляє ЧЕСНО.

Дивним чином кандидати знову були з Київської області. І навіть після успішного затвердження вони не з’явилися на засідання ОВК. Ця заміна була суто технічною, і нововведені представники “Голосу” навіть не планували працювати. Про це Руху ЧЕСНО стало відомо ввечері 30 березня. Також було відомо, що зранку “Голос” зробить заміни повторно.

31 березня постановою ТВК дійсно замінили двох членів ОВК в окрузі № 87. Цього разу “Голос” подав до включення мешканців Львівщини Андрія Лозинського (голова) та Віктора Децика (член).

Що відомо про Лозинського?

Раніше він балотувався до Львівської міськради. У 2015 році — від Радикальної партії Ляшка, а у 2006 році — від “Батьківщини”.

Входив до керівного складу львівської міської організації РПЛ.

Разом з тим Лозинський у 2014 році був головою ОВК у 115-му окрузі Львівщини від партії “Українська платформа “СОБОР”.

А під час президентських виборів 2010 року очолював комісію, також на Львівщині, від кандидатки Юлії Тимошенко.

Хто такий Децик?

Новий член ОВК є адвокатом.

У Децика, як і у Лозинського, прослідковується шлейф “Батьківщини”, але дані більш свіжі. Він є засновником та уповноваженою особою одного з місцевих осередків партії на Львівщині. На місцевих виборах 2020 року Децик очолював Львівську районну ТВК за представництвом “Батьківщини”.

Раніше члени ОВК від “Батьківщини” Слюсарчук і Бурма були присутні на засіданні, коли збирали кворум.

Коли нові члени ОВК прибудуть на засідання і коли нарешті ОВК почне приймати у членів дільничних комісій протоколи — невідомо.

 

Крім того, пообіді з’явилися народні депутати від “Слуги народу”, які приїхали ще вчора ввечері, але до ОВК, де немає засідання, не поспішали.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...