Мед Атлант

У лісах Франківщини розпочинається “сезон тиші” – порушників штрафуватимуть

З 1 квітня до 15 червня в Україні оголошено “сезоном тиші” – у період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою – пальба, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Охоронятимуть середовище існування тварин повинні підприємства, установи, організації і мешканці. Використання лісових ресурсів і проведення лісогосподарських заходів повинні здійснюватися з урахуванням збереження сприятливих умов для розмноження диких тварин, інформують у

Державна екологічна інспекція Карпатського округу на час «сезону тиші» контролює дотримання обмежень в середовищах перебування диких тварин.
До перевірок залучатимуть органи Нацполіції, представників Держлісагентства та громадськості. Особлива увагу буде зосереджена захисту території природно-заповідного фонду.
Для порушників передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 КУпАП, суми штрафів становлять 510-850 гривень для громадян та 850-1190 гривень – для посадових осіб.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...