Мед Атлант

За побиту сусідку франківка має сплатити 13 тис. грн. компенсацій та відпрацювати 150 годин громадських робіт

25 березня цього року Франківський міський суд виніс вирок щодо сусідського конфлікту між жінками, який завершився струсом мозку та вибитим зубом.

Інцидент трапився ще 18 листопада 2018 року, як ідеться у матеріалах справи “обвинувачена вирішила зробити зауваження своїй сусідці з приводу шуму в нічний час, на що потерпіла відреагувала емоційно, а обвинувачена в свою чергу, у відповідь, виражаючись в сторону останньої нецензурною лайкою, умисно нанесла потерпілій кілька ударів кулаками в область голови”.

Внаслідок ударів потерпіла жінка отримала закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку та травматичний перелом коронкової частини четвертого зуба верхньої щелепи.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена вину визнала частково, пояснила, що конфліктна ситуація між нею та потерпілою носить тривалий характер. Це пов`язано з тим, що остання, надто голосно поводить себе в нічний час та заважає мешканцям будинку відпочивати.

Потерпіла підтвердила, що у них з сусідкою не зовсім приязні відносини. Того дня вона вийшла відчинити двері під`їзду своїй матері, в цей час на сходову клітку з третього поверху на другий спустилась її сусідка та, вживаючи нецензурну лайку, стала наносити їй удари в ділянку голови кулаком, при цьому вибила зуб та спричинила їй черепно-мозкову травму. Конфлікт тривав близько 10 хв. Після чого, на шум вийшов її чоловік та припинив конфлікт. На даний час потерпіла перебуває в декретній відпустці по догляду за малолітньою донькою, яка хворіє та часто прокидається вночі, тому вона змушена заспокоювати дитину.

На час розгляду справи, примирення для себе з обвинуваченою не вбачає. Просить цивільний позов задоволити в повній мірі та стягнути з обвинуваченої 3062,98 грн. майнової шкоди – це кошти, які вона витратила на лікування, та 50 000 грн. моральної шкоди”.

Суд ухвалив, визнати обвинувачену винною та призначити покарання у вигляді ста п`ятдесяти годин громадських робіт.

Цивільний позов потерпілої задоволити частково. Стягнути на її користь 3 062 на відшкодування матеріальної шкоди, та з 10 000 гривень моральної шкоди.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...