Мед Атлант

Оголосити перевибори на 87 округу може тільки Верховна Рада, – ОПОРА

Скасувати результати виборів чи визнати їх недійсними, підстав немає. Про це Суспільному повідомив регіональний координатор Громадянської мережі ОПОРА Іван Маруняк.

Законодавчих підстав, щоб скасувати вибори чи визнати вибори недійсними, немає. Можна скасувати підсумки голосування на окремих дільницях, але законодавчих підстав скасувати самі вибори немає. Вибори вважаються такими, що відбулися. Підсумки голосування встановлюються незалежно від кількості дільниць, на яких відбулося голосування, — каже Маруняк.

За його словами, єдиний шлях для оголошення повторних виборів — політичне рішення на рівні Верховної Ради.

Нагадаємо, один із кандидатів у депутати Руслан Кошулинський Суспільному повідомив, що вибори можуть визнати недійсними. Зокрема, він зазначив, що під час самої кампанії відбувався підкуп виборців, і в день голосування це було зафіксовано

У моєму селі до тещі прийшли й принесли продовольчі набори – і таке навіть було, враховуючи, що в нас різні прізвища. Враховуючи навіть це, можна говорити, що вибори нечесні. І люди, які посідають перші місця, вважають себе переможцями, знають де, хто, на яких дільницях скуповував голоси. Зараз іде боротьба, — зазначив Кошулинський.

Також про ймовірне невизнання виборів повідомляв аналітик Руху ЧЕСНО Віталій Світлик.

Станом на 14:10 ЦВК опрацювала 79,48 протоколів ДВК. Лідирує Василь Вірастюк від партії “Слуга народу” — 12 411. Скорочує відкрив Олександ Шевченко від “За майбутнє”. Зараз у нього — 11 832 голосів. У Руслана Кошулинського від політичної партії ВО “Свобода” — 11 520.

Станом на 14:00 в ОВК — перерва. Чекають на протоколи з 10-ти дільниць. Ще дві відправили на уточнення. А з 17-ти дільниць окружна виборча комісія буде робити перерахунок голосів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...