Мед Атлант

Понад 85 % учнів молодших класів Франківська повернулися за парти

Понад 85 % учнів молодших класів Івано-Франківська повернулися за парти  у місті відновили навчання для школярів 1-4 класів. Суспільне Карпати дізнавалося, з яким настроєм учні та вчителі повертаються до ліцеїв, і що про відновлення очного навчання думають батьки.

Сьогодні у 3-Б класі Івано-Франківського ліцею № 22 присутні двадцять семеро дітей з тридцяти. Школярі радіють, що дистанційне навчання завершилося.

“На дистанційному навчанні мене вибиває, я не можу зайти. Це дуже погано, тому я більше люблю очне навчання. І я всім бажаю, тим, хто зараз на дистанційці, щоб вони повернулися у свій клас”, — каже учень Владислав Абрам’як.

Третьокласниця Андріна Хопта каже, що дуже любить ходити в школу, адже тоді краще засвоюється матеріал уроку: “Я дуже люблю очне навчання тому, що Марія Павлівна нам може пояснити матеріал, і ми його можемо краще засвоїти. Мені не подобалося дистанційне навчання, тому що було трошки скучно і багатьох дітей вибивало”.

Класна керівниця 3-Б класу Марія Сагрішук розповідає, що засумувала за учнями. Перший день очного навчання прирівнює до свята.

“Коли я робила їм опитування, то вони казали, що дистанційне навчання для них проходить важко, — розповідає Марія Сагрішук. — Дуже часто, кажуть, зависає інтернет, псуються в них очі. А от живе спілкування дає результат. Вони раді, вони сьогодні грають ігри, говорять один з одним. Просто для них сьогодні свято, вони кажуть”.

Заступниця директора 22-го ліцею Анжеліка Поляцко говорить, що очне навчання у закладі розпочалося успішно, адже відвідуваність школярів склала 90 %: “Із 412-ти учнів першої зміни до навчання приступили 375. Це трошки більше, ніж 90 %. Педагоги здорові практично всі. Тільки одна вчителька у нас є з підтвердженим діагнозом COVID-19. Ще двоє хворі через інші причини”.

Леся Абрам’як, яка прийшла забирати зі школи свого сина, розповідає, що у неї багатодітна сім’я, тому те, що навчання відновили, сприймає позитивно.

“В нас їх троє, і це трошки складно дітям і батькам. А так — вони в колективі. Діти розвиваються, їм набагато цікавіше, — ділиться мама школяра. — Вони знову побачили своїх друзів. Я думаю, що задоволені і батьки, і діти”.

Головна спеціалістка з питань загальної середньої освіти департаменту освіти і науки міськвиконкому Світлана Бойчук повідомила, що станом на ранок 5-го квітня в Івано-Франківську відвідуваність учнів шкіл склала понад 85 %.

“Сьогодні кожен класний керівник з’ясовує персонально з батьками, яка причина залишення дітей удома, — зазначає Світлана Бойчук. — Є відгуки, що частина дітей хвора, у частини – хворіють батьки, і вирішили забезпечити санітарні вимоги, не допустили дітей на навчання. Також є відгуки, що у декого з’явилася вітрянка, ще якісь інші хвороби. Але наразі точної статистики ми ще не маємо”.

За словами Світлани Бойчук, станом на 5 квітня з підтвердженим діагнозом COVID-19 у місті хворіє 16 дітей та 17 вчителів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...