Мед Атлант

У Франківську лікарняних листків вистачить на півтора місяця

Поліклініки Івано-Франківська отримали листки непрацездатності, однак вистачить їх на півтора місяця. Про це Суспільному Карпати повідомила директорка Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук.

Оформити лікарняні можна буде у п’ятьох закладах міста.

Франківка Мирослава Дудка щойно отримала листок непрацездатності у поліклініці № 5. Каже, що чекала на документ від січня. Через це досі не отримала лікарняні виплати.

“Нам видавали таку довідку, яка заміняла тимчасово листок непрацездатності. Нарешті я вже прийшла отримати його і можу офіційно віднести на роботу. Слава Богу, у мене на роботі лояльно чекали листка. Тому я біжу, щоб можна було нормально нарахувати лікарняні виплати”, — каже франківка.

Оформлює листки непрацездатності медична реєстраторка поліклініки Оксана Михайлишин. Каже, що заклад готовий щодня виписувати орієнтовно 50 документів.

“Пацієнт іде до свого лікаря, який виписував лікарняний бланк. Лікар дає скерування на ЛКК, тоді карточка потрапляє до мене. Я виписую бланк лікарняного листочка, воно іде на комісію, потрапляє до заступника головного лікаря, він заповнює решта. Тоді документ знову іде до пацієнта, а він до мене приходить закривати лікарняний бланк”, — Оксана Михайлишин.

Загалом франківцям заборгували 9 тисяч листків непрацездатності. А зараз медичні заклади міста отримали 12 тисяч бланків. Цього має вистачити на півтора місяця, каже директорка Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук: “Ми видаємо на сьогоднішній момент бланки листків непрацездатності. Ми вже припинили видачу довідок. Починаючи з минулої середи минулого тижня, почали обмін тих довідок на бланки листків непрацездатності. Цим займається 5 поліклінік міста. Середня потреба на тиждень нашого закладу складає 500 бланків.

Ольга Савчук каже, що така ситуація склалася через те, що в Україні є тільки одне підприємство, яке друкує лікарняні листки. З першого січня уже мав би діяти електронний лікарняний, тому Мінохорони здоров’я бланки не замовляло.

Читайте також: Коли в родині хворий на COVID-19: як оформити лікарняний.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...