Мед Атлант

У Кутському лісгоспі пройшли тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових пожеж

5 квітня особовий склад державного пожежно-рятувального загону смт. Яблунів спільно з працівниками ДП «Кутське лісове господарство» провели тактико-спеціальне навчання, щодо дій під час лісової пожежі.

Лісівники разом з пожежниками обговорили та відпрацювали практичні аспекти гасіння пожеж у лісі та на відкритій місцевості. Працівники Кутського лісгоспу ознайомилися з пожежно-технічним обладнанням, що є на озброєнні у рятувальників.
Пункти зосередження пожежного інвентаря в лісництвах Кутського лісгоспу щороку доукомплектовуються необхідним інвентарем та засобами пожежогасіння згідно з встановленими нормами. Лісівники дбають про забезпечення особового складу первинними засобами пожежогасіння.
З початком пожежонебезпечного періоду готують і додатково перевіряють техніку, обладнання, створюють нові пожежні водойми. Проводять плановий огляд та перезаправлення вогнегасників.
Нагадаємо, у 2020 році в державному лісовому фонді кількість пожеж збільшилася більше ніж у 4 рази, а площа – у 42 рази (2020 рік – 1 тис. 537 пожеж, 44 тис. 679 га, 2019 рік – 372 пожежі, 1 тис. 58 га). Найбільша їх кількість виникла у Житомирській – 440 пожеж (43 тис. 152 га) та Київській – 152 пожежі (131 га) областях. Вогонь пройшовся територією майже у 70 тисяч гектарів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...