Мед Атлант

Українці з 1 травня будуть застраховані від стрибків ціни на газ

Голова правління Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан заявив, що річний контракт на поставку природного газу з фіксованою на весь рік ціною дозволить застрахувати побутових споживачів від стрибків цін на “блакитне паливо”.

Про це Компан повідомив в коментарі Українським Новинам.

Річний контракт дозволить захистити споживачів від різких змін ціни газу, особливо під час опалювального періоду. Фактично, річний контракт – це страховка українців від стрибків цін на газ” – сказав Компан.

Він нагадав, що за ініціативою Кабінету Міністрів всі побутові споживачі з 1 травня 2021 року будуть переведені на річний контракт на газ. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) в квітні повинна затвердити зміни до Правил поставки природного газу побутовим споживачам.

Переведення споживачів на базовий річний тариф буде здійснено автоматично. Це позбавить від необхідності витрачати час на укладання нових договорів з постачальниками і збір необхідних для цього документів, – запевнив глава Асоціації.

На даний момент постачальники газу вже активно готуються до введення річних контрактів для своїх клієнтів. Артем Компан підкреслив, що введення річних контрактів допоможе стабілізувати ситуацію на газовому ринку. За його словами, це сприятливо відіб’ється як на політичному кліматі всередині України, так і на міжнародному іміджі держави.

Введення річного контракту дозволить зберегти розвиток ринку газу в Україні та не суперечить домовленостям з нашими міжнародними партнерами – МВФ та ЄС. Передбачуваність роботи ринку зніме соціальну напругу в країні та стане вагомим аргументом для залучення інвесторів, – резюмував голова правління Асоціації постачальників енергоресурсів.

Ціна газу за річним контрактом стане відома 25 квітня – за 5 днів до початку періоду поставки. Усі постачальники опублікують ціну газу за річним контрактом на своїх веб-сайтах. Умови оплати в рамках річного контракту для побутових споживачів залишаться колишніми – платити за газ необхідно буде до 25 числа наступного місяця.

Нагадаємо, 3 березня НКРЕКП оприлюднила проект постанови про річний контракт на газ для побутових споживачів. Його прийняття дозволить населенню споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде діяти в період з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...