Мед Атлант

“Івано-Франківськгаз” прокоментував збої при передачі показань лічильників

У соцмережах жителі Прикарпаття скаржаться на складнощі при передачі показань лічильників за газ через особистий кабінет сайту: https://104.ua/ua/.

За облік спожитого газу відповідає Оператор ГРМ – в Івано-Франківській області це АТ “Івано-Франківськгаз” та АТ “Тисменицягаз” в залежності від населеного пункту. Саме їм споживачі передають свої показники газового лічильника. А Оператор ГРМ передає компанії постачальнику (наприклад ТОВ “Івано-Франківськгаз Збут”, Нафтогазу, чи будь-якій іншій компанії ) не показник лічильника, а обсяг спожитого газу в кубометрах.

У коментарі  МІСТУ  пресслужба «Івано-Франківськгазу» повідомила, що контролери компанії вже розпочали інвентаризацію, в ході якої здійснюється фотофіксація поточних показань. Після її завершення обіцяюють, що  показання лічильників будуть приведені у відповідність.

Впродовж минулого року ціни на газ значно коливались. Так, вартість газу для побутових споживачів в грудні була в 2,3 рази вищою за ціну липня. Це змусило багато домогосподарств підлаштовуватись під цінові коливання: передавали вищі показання влітку і менші – в зимові місяці. Таким чином, клієнти намагалися знизити фінансове навантаження на сімейні бюджети.

Наприклад, в січні – лютому 2021 року домогосподарства з газовим опаленням передавали АТ «Івано-Франківськгаз» обсяги споживання близькі до 50 куб м на місяць. Що не може відповідати дійсності. Подібні дії побутових споживачів призвели до викривлення балансу газорозподільних компаній, тому АТ «Івано-Франківськгаз» ухвалило рішення про проведення інвентаризації показань лічильників.

Із загостренням ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 по всій Україні почастішали випадки недопуску контролерів АТ «Івано-Франківськгаз» для зняття показань лічильників. Це зробило неможливим ефективну звірку фактичних обсягів споживання газу і спричинило технічні проблеми з врахуванням переданих показань.

У ТОВ “Івано-Франківськгаз Збут” розповіли, що бачили в соціальних мережах нарікання на роботу Особистого кабінету з боку мешканців області і зверталися до колег – представників Оператора ГРМ щодо виправлення ситуації. Була зворотня реакція, що технічні служби оперативно намагаються вирішити питання збоїв в роботі Особистого кабінету та окремих чат-ботів, через які також можна подавати показники.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...