Мед Атлант

Проєкт «Бойківська сіль» успішно пройшов експертне оцінювання

На початку цього року Калуська, Долинська та Новицька територіальні громади об’єдналися для спільної подачі грантової заявки на участь в конкурсному відборі від Українського культурного фонду за ЛОТ 1.Культура.Туризм.Регіони загальним бюджетом 1 млн 030 тис. гривень.

Для написання гранту головні спеціалісти загального відділу виконавчого комітету Калуської міської ради Мар’яна Думенко та відділу з питань інвестицій та міжнародної діяльності управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Віктор Павлів здійснили ряд виїзних робочих зустрічей до Долинської територіальної громади щодо детального обговорення умов конкурсу, змісту аплікаційної заявки та складання кошторису, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Калуської міської ради.

Наприкінці січня було підготовлено та подано проєкт «БОЙКІВСЬКА СІЛЬ: стежками історії солевидобування» на розгляд конкурсної комісії Українського культурного фонду.

Метою реалізації проєкту є створення культурно-туристичного маршруту «Бойківська сіль» з залученням громад Калуша, Долини та Новиці задля відновлення та збереження історичних цінностей щодо видобування солей на даних територіях; відновлення та поширення відомостей серед мешканців про основні осередки солеваріння та солевидобування на територіях сучасних ТГ; розробка та видавництво карти маршруту та брошури з історичними відомостями про основні локації маршруту; відновлення туристичних локацій – соляних криниць з метою популяризації історичної спадщини.

10 лютого пройдено етап технічного відбору. Аплікаційний пакет документів відповідав технічним критеріям відповідно до п.6.1.1. Порядку проведення конкурсного відбору та передався на оцінку експертам відповідної експертної ради Фонду.

Сьогодні, 13 квітня, розробники проєкту отримали схвалення від УКФ щодо проходження експертного оцінювання.

Загальний відгук: проєкт відповідає пріоритетам програми «Культура. Туризм. Регіони». Проєктом передбачене створення нового культурно-туристичного маршруту, актуального для регіону та потенційно привабливого для туристів.

Сильні сторони проєкту:

1. Висока актуальність та значний потенціал розвитку ідеї створення нового культурного маршруту.

2. Наявність сталих партнерств з органами місцевого самоврядування, які в подальшому будуть підтримувати новостворений маршрут.

3. Проєкт гарно структуровано, наявна система індикаторів, яка дозволяє відслідковувати прогрес в реалізації.

4. Команда проєкту гарно збалансована, має достатній рівень компетенції для реалізації запланованих заходів.

Наступні етапи – переговорні процедури та підписання грантової угоди.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...