Мед Атлант

Степанов чекає 117 тисяч доз вакцини Pfizer цього тижня

13 квітня українців починають щеплювати проти коронавірусу SARS CoV 2 вакциною “CoronoVac” китайського виробника “Sinovac”, також цього тижня очікується перша партія вакцини Pfizer від ініціативи COVAX – 117 тисяч доз.  

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 13 квітня, пише “УП“.

“Наступна партія вакцини, яку ми очікуємо найближчими днями, вже цього тижня, – це вакцина компанії Pfizer. Це 117 тисяч доз, які будуть постачатися в рамках ініціативи COVAX.

COVAX – це ініціатива, до якої приєднана Україна, в рамках якої ми повинні отримати 8 мільйонів доз вакцини усього. Перша партія – 117 тисяч доз вакцини компанії Pfizer – повинна поступити вже на цьому тижні”, – зазначив очільник МОЗ.

За словами Степанова, цими вакцинами будуть щеплювати громадян у будинках-інтернатах, клієнтів і співробітників будинків для осіб похилого віку і т.п.

Раніше Україна отримала 215 тисяч доз вакцини від китайської компанії “Sinovac” із законтрактованих 1,9 млн доз.  Решта 1,7 млн доз будуть поставлені найближчим часом, МОЗ розраховує на квітень-травень цього року, сказав Степанов.

За словами міністра, МОЗ перевірило вакцину “CoronoVac” – і 13 квітня починає щеплення цією вакциною.

Зокрема, нею планують вакцинувати олімпійців й паралімпійців, які готуються до Олімпійських ігор у Токіо.

Степанов уточнив: МОЗ поставив собі за мету до кінця цього року “захистити не менше 50% громадян, а краще 70% громадян”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...