Мед Атлант

Міграційники видворили туркмена, який затримався в Івано-Франківську

Працівники міграційної служби Івано-Франківської області  виявили іноземця, який з лютого 2019 року втратив правові підстави для перебування в Україні і всіляко ухилявся від зобов’язання у визначений термін виїхати за межі нашої країни.

 Власне «українська» історія нині 25-річного громадянина Республіки Туркменістан розпочалася 8 років тому, коли юнак прибув до України з метою навчання в одному з вишів Івано-Франківська. Іноземець пройшов увесь курс навчання, але його батьківщина так і не дочекалася дипломованого спеціаліста з нафто- газовидобування. Причому навіть після того, як у паспорт молодого чоловіка було внесено запис про те, що ця особа підлягає примусовому поверненню до країни походження.
При недавньому спілкуванні з правопорушником працівники відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС в області мали всі підстави звернутися з позовом до суду і в судовому порядку вирішувати подальшу долю громадянина Турменістану.
 Суд задовольнив вимоги міграційників і постановив примусово видворити іноземця за межі України. Наразі молодого чоловіка допроваджено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців з неврегульованим статусом. Після проведення ідентифікації цієї особи і вирішення питання з її забезпеченням проїзними документами, рішення суду буде виконано у повному обсязі.
 Процедура примусового видворення передбачає, що іноземця доправлять до кордону у супроводі працівників міграційної служби і правоохоронців. Крім того, прийнято рішення про заборону молодому чоловікові відвідувати Україну найближчих 5 років.
 У цьому році в Івано-Франківській області виявлено майже три десятки неврегульованих мігрантів, які не мали правових підстав для перебування в Україні. Практично щодо всіх іноземців-правопорушників прийнято рішення про добровільне чи примусове повернення до країн походження, а в окремих випадках – про примусове видворення з України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...