Мед Атлант

Муніципальна інспекція та Служба судової охорони провели спільні навчання

14 квітня у Службі судової охорони Прикарпаття відбулися заняття для співробітників під керівництвом інструкторів з домедичної допомоги Муніципальної інспекції Івано-Франківськ Юрія Титоренка та Михайла Попадюка.

У ході навчання муніципали ознайомили судових вартових з ознаками  інфаркту, інсульту, удавленнях. Навчили діяти при втраті свідомості, судомах, критичних кровотечах. Розповіли основне про принципи комунікації при наданні домедичної допомоги, можливі поведінкові нюанси потерпілих та дали судовим охоронцям чимало корисних порад.

Обов’язковою частиною тренінгу була практика. Співробітники відпрацьовували заходи щодо надання домедичної допомоги потерпілим на своїх колегах, а саме: накладання джгуту при критичній кровотечі, повернення людини в безпечне бокове положення при відсутності свідомості та проведення прийому Геймліха.

Також інструктори звернули увагу слухачів на те, що в період пандемії коронавірусу не здійснюється дихання “рот-рот”, а проводиться тільки внутрішній масаж серця.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...