Мед Атлант

У Солотвинській ТГ хочуть розробити туристичний маршрут «Слідами Першої Світової війни»

З метою збереження та популяризації історико-культурного надбання громад Солотвинської територіальної громади, селищний голова Манолій Піцуряк розпочав робочі поїздки в населені пункти, які входять до складу територіальної громади.

13 квітня 2021 року, голова селищної ради Манолій Піцуряк спільно з професором, доктором історичних наук Прикарпатського національного університету Сергієм Адамовичем відвідали село Богрівку. Це село відоме в Україні тим, що в селі функціонувала обласна дитяча спортивно-юнацька школа «Спартак». На базі школи проводилися змагання з лижних гонок районного, обласного та всеукраїнського рівнів. Також проводилися пробні змаганні з лижного біатлону.
Крім того, на території Богрівки знаходиться місце поховання австрійських солдатів, які загинули в роки Першої світової війни (1914-1918 рр.) та оборонні укріплення тих часів.
Депутатка селищної ради, директорка Яблунського ліцею Ксенія Данилюк зазначила, що у 1916 році на території Богрівки проходила лінія фронту, де протягом двох років відбувалися запеклі бої австрійської армії з ворожими військами.
Сьогодні біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці знаходиться 26 могил в яких перепоховані 100 австрійських солдатів, а в околицях села 9 бетонних дотових укріплень. На сьогоднішній день громада працює над розробкою туристичного маршруту «Слідами Першої Світової війни», планує розробити туристичні путівники та промоційні заходи, які б зацікавили туристів та потенційних інвесторів.
Представники влади, спільно з науковцем та місцевими жителями відвідали могили австрійських солдатів, оглянули існуючі дотові укріплення та детально обговорили шляхи збереження місцевої історичної спадщини.
Серед пріоритетних завдань селищної ради – зберегти історичну спадщину на території Солотвинської територіальної громади. Ми запланували відвідати усі населені пункти, які входять до складу громади, за результатами розробимо детальні плани збереження та популяризації існуючого історико-культурного надбання, організуємо виставки, фестивалі та інші промоційні заходи, – наголосив Манолій Піцуряк.
Селищний голова, також зазначив, що село Богрівка має великі можливості й перспективи для розвитку дитячо-юнацького спорту та історико-культурного туризму. Селищна рада буде сприяти цьому та шукатиме можливі джерела фінансування для реалізації різноманітних проектів спрямованих на сталий розвиток Богрівки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...