Мед Атлант

Еко-проєкт калушан підтримав міжнародний фонд “Відродження”

Міжнародний фонд «Відродження» рекомендував громадську організацію “Калуш туристичний” та мінімануфактуру sklyanka_lab для реалізації спільного проєкту.

Міжнародний фонд «Відродження» обрав 9 організацій, які стали переможцями першого етапу конкурсу «Краудфандінг для соціального підприємництва». Підтримка цих проєктів стала можливою завдяки співпраці Фонду з Європейським Союзом в рамках партнерства «EU4USociety» — спільного проєкту Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів, інформують “Вікна”.

Серед усіх заявок до участі у краудфандінгу було рекомендовано і заявку калуської громадської організації «Калуш туристичний» та мінімануфактуру sklyanka_lab.

Метою конкурсу є підтримка нових стартапів та зміцнення діючих соціальних підприємств, популяризація соціального підприємництва та створення позитивної практики залучення соціальними підприємствами коштів спільноти.

Пріоритети конкурсу — залучення коштів громади для підтримки створення нових або розширення діючих соціальних підприємств.

У проєкті калушан — проведення майстер-класів для дітей загальної та інклюзивної освіти:

  • вирізання склянок, ваз та плафонів для світильників;
  • виготовлення світильників з вирізаних плафонів;
  • заливання еко-свічок з бджолиного воску.

Також калушани пропонують виготовлення сувенірної продукції для розвитку туризму в місті та області та поведення еко-акцій зі збору склотари в місті та районі.

Також активісти планують продаж лінійки виробів з вторсировини:

  • брендована продукція з матуванням;
  • універсальні склянки, вази, горшки, ємності;
  • еко-арома-свічки з бджолиного воску.
Отриманий прибуток буде скеровано для розвитку підприємства, придбання розхідних матеріалів, проведення еко-акцій, майстер-класів.

Менеджер проєкту та ініціатор ідеї — Олег Кіндрацький, еко-свідомий молодий калушанин, який знає, як дати друге життя звичайним скляним пляшкам, який створив мінімануфактуру sklyanka_lab. Разом з братом Денисом облаштували майстерню у гаражі. Й зараз уже мають змогу експериментувати з різними видами пляшок.

Скляні банки та пляшки не розкладаються, тому стають справжньою катастрофою для звалищ. Одній пляшці потрібно приблизно 1 мільйон років для розкладання. Можна докласти зусиль і віддавати скловироби на переробку. А можна творити з них склянки та підсвічники. Олег і Денис Кіндрацькі знають, як дати друге життя звичайним скляним пляшкам. Ідеєю хлопці надихнулися в соціальній мережі TikTok. Згодом вирішили й самі поекспериментувати. Спочатку вдома — на кухні, а потім — у власному гаражі. Більше інформації — в публікації Ліцеїст та студент створюють у Калуші з пляшок склянки та підсвічники”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...