Мед Атлант

Прикарпаття та Закарпаття планують майбутню міжрегіональну співпрацю

Вчора керівництво Вигодської селищної ради та Калуської районної ради (голова районної ради – Михайло Лаврів) зустрілись з представниками Закарпатської обласної ради та Довжанської територіальної громади.

Депутатка обласної ради Мирослава Ливч, заступник керуючого справами Закарпатської обласної ради Володимир Гнатківський та голова Довжанської територіальної громади Віктор Симканич відвідали Вигодську територіальну громаду з метою обміну досвідом у відновленні історико-культурної спадщини та розбудови інфраструктурних об’єктів.
В Центрі спадщини Вигодської вузькоколійки гості мали змогу оглянути інтерактивну виставку та послухати про історію життя бойків, їх традиції і культуру.
Також наші сусіди мали змогу ознайомитись з Вигодської вузькоколійною залізницею і Карпатським трамваєм. До слова, на Закарпатті також існує недіюча залізниця, туристичну діяльність якої планують відновити в майбутньому.
В ході зустрічі було обговорено співпрацю громад у туристичній галузі, розвиток та написання спільних проектів. І, звісно ж, подальше втілення їх в життя.
Селищний голова Микола Мацалак висловив своє бачення щодо співробітництва та наголосив, що Вигодська громада готова спільно співпрацювати для розвитку туризму Українських Карпат. Адже нас поєднує вдале географічне розташування і туристичний потенціал.
Відтак у найближчому майбутньому передбачається підписання меморандуму про співпрацю з нашими Закарпатськими сусідами, що дасть початок спільній роботі на благо розвитку обидвох областей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...