Мед Атлант

4 можливості SMM для просування бізнесу

У січні 2020 року на одного користувача Facebook з України припадав, в середньому, 21 клік на рекламу, інформували фахівці веб-студії Business Site на нещодавньому дводенному майстер-класі для клієнтів, наголосивши, що у соціальних мережах знайдеться цільова аудиторія бізнесу у будь-якій ніші. 

Зокрема, експерти розповіли про можливості, які надає просування у соцмережах для бізнесу та чим корисний SMM у сучасних реаліях. 

Зі свого боку, учасники майстер-класу відмітили, що отримали багато корисної інформації від професійних діджитал-маркетологів, і тепер точно вкладатимуться у просування бізнесу в мережі та розбиратимуться у специфіці напрямку. 

Ми ж, у свою чергу, пропонуємо вашій увазі 4 важливі складники стратегії онлайн-просування для бізнесу, про які фахівці-практики з агенства Business Site розповідали на зустрічі з клієнтами.

Знайомство з брендом та його впізнаваність

Беремо за точку відліку факт, що більшість користувачів соціальних мереж про вас не знають. Реклама на цих майданчиках дає змогу заявити про себе, охопивши мільйонне коло осіб. 

“Важливе завдання SMM у соціальних мережах – це формування впізнаваності бренду. Тож приділіть увагу брендуванню своїх сторінок, спільнот, пабліків й далі за допомогою таргетованої реклами збирайте підписників та покупців, попередньо склавши портрет потенційного цільового клієнта”,- наголошують у Business Site. 

Вагомий козир соціальних мереж у тому, що їх аудиторію порівняно легко сегментувати. Facebook, TikTok та інші майданчики постійно збирають інформацію про користувачів (звички, інтереси, уподобання). Цими знаннями бізнес може скористатися у своїх цілях в рамках рекламної кампанії.

Фідбек про якість товарів та послуг

У соціальних мережах люди радо та щиро діляться відгуками про придбаний товар, отриману послугу. Вони висловлюють подяку у листуванні, скрін якого можна використовувати для демонстрації відгуку. Записане відео з активною відміткою через “@” компанії репостять на сторінки, щоб потенційні клієнти мали змогу ознайомитися із думкою наявних клієнтів. 

Та відгук може мати й негативний відтінок. Проте така думка від покупців також важлива. Відпрацювання негативу дає можливість покращити товар, сервіс, щоб у покупців не виникало претензій у майбутньому. А вдале розв’язання конфлікту із незадоволеним клієнтом також може мати зиск для компанії, бо демонструє її щирість, лояльність та персональний підхід до кожного. 

Взаємодія через дискусії

Формат соціальних мереж – це перш за все розважальний контент, у який грамотно вплітають продажі. Тому на сторінках відомі бренди завжди проводять активності: розіграші, батли у коментарях, челенджі тощо. Це все допомагає здобути прихильність аудиторії.

“Дотискання” потенційних клієнтів 

Що може стати тумблером, який вмикає бажання підписника купити? Таким важелем виступають відгуки, демонстрація товару, знижка, обмежена за термінами акція тощо. Тобто, тут діють звичайні правила маркетингу, як у будь-якій офлайн-крамниці.  

Крім того, просування у соціальних мережах коштує відносно недорого, тобто можна розпочати з невеликого бюджету у кілька доларів на день. Для початку вам слід плідно працювати над створенням іміджу у соціальних мережах, а потім соцмережі, як заліковка, будуть працювати на вас.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...