Мед Атлант

На Прикарпатті розпочали вакцинацію препаратом Pfizer/BioNTech

На Прикарпатті розпочали вакцинацію проти COVID-19 препаратом Pfizer/BioNTech. Івано-Франківська область отримала 1 170 доз цієї вакцини, пише Суспільне Карпати.

Нею мають щепити працівників та мешканців інтернатів і будинків для людей похилого віку, а також співробітників ДСНС України, каже заступник директора обласного департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак.

Розпочали вакцинацію Pfizer із мешканців геріатричного пансіонату. За сьогодні там імунізували 132 людей. Окрім того, щепили підопічних та працівників Погорянського і Делятинського психоневрологічних інтернатів.

Повністю весь пакет: і сама вакцина, і шприци, розведення надійшли до нас на склад, а також — сумки для утилізації відходів вакцини. Говорять науковці, що всі вакцини є добрі. Стосовно самої вакцини, після проведених досліджень анонсовано те, що є 95 % ефективності, тому на неї багато хто очікував, — каже Володимир Дзьомбак.

За його словами, в області вже щепили понад 18 тисяч людей. Окрім вакцини Pfizer/BioNTech, імунізують прикарпатців індійською вакциною AstraZeneca та китайською – CoronaVac. Останньої область отримала понад 2 200 доз. Нею щеплять людей з інвалідністю та освітян, які проводитимуть ЗНО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...