Мед Атлант

Держреєстратор незаконно зняв арешт із комерційного приміщення в центрі Франківська

30-річний державний реєстратор однієї із сільрад Рівненщини несанкціоновано зняв арешт із комерційного приміщення в центрі Івано-Франківська.

Посадовець прийняв рішення про зняття таких обтяжень попри те, що на будівлю міський суд наклав арешт із забороною вчинення будь-яких дій щодо неї,  інформує пресслужба Кіберполіції.

Таким чином зловмисник на підставі недостовірних документів дав змогу посадовій особі одного із приватних товариств продати нерухомість. За результатами експертизи вартість майна становить понад 21 мільйон гривень.

Державному реєстратору повідомили про підозру за ч. 2 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Службовій особі приватного Товариства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права) Кримінального кодексу України. За скоєне підозрюваному може загрожувати до шести років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Окружна прокуратура Івано-Франківська.

Читайте також: У Франківську держреєстратор незаконно змінив право власності на квартиру.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...