Мед Атлант

На Прикарпатті пояснили, чому в регіоні зіпсували майже 500 доз CoviShield

На Прикарпатті зіпсували майже 500 доз вакцини CoviShield через те, що мобільні бригади, які проводили вакцинацію, переживали, щоб у шприці було достатньо дози вакцини.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак під час етеру телерадіокомпанії «Галичина TV», відповідаючи на запитання чому в області зіпсували найбільше доз вакцини CoviShield.

«Мобільні бригади, які проводять вакцинацію, досить переживали з того, що коли, набираючи дозу у шприц, щоб це була повноцінна доза для того, щоб дозу не зменшити і не зменшити ефект від вакцинації», – зазначив Дзьомбак.

За його словами, у флаконі вакцини немає градуювання. Відтак, коли там залишалась остання доза вакцини, видавалось, що її менше, а добирати з іншого флакона не можна. Вийшло, що ця доза і залишалась у флаконі.

«Тут немає ніяких зловживань. Ми додатково провели навчання і ці питання вже виключені», – запевнив Дзьомбак.

За словами головного санітарного лікаря Івано-Франківської області Руслана Савчука, дози вакцини CoviShield, які залишились, «не пустили за комерційною складовою».

Відомо, що 14 квітня гендиректор Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ України Ірина Руденко у листі на запит «Главкому» повідомила, що під час вакцинації на Прикарпатті зіпсували 492 дози вакцини від коронавірусу CoviShield. Загалом в Україні цей показник складає 583 дози вакцини CoviShield. Тобто, на Прикарпатті втрати флаконів з вакциною складають 84% від усіх пошкоджених доз. Несуттєві втрати понесли Львівська (17 доз), Житомирська (9 доз), Кіровоградська і Полтавська (по мінус 8 доз у кожній) області. Водночас, чотири області (Вінницька, Луганська, Одеська, Херсонська) не зіпсували жодної дози вакцини.

Читайте також: МОЗ зареєструвало вакцину проти COVID-19 AstraZeneca-SKBio.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...