Мед Атлант

У Франківську проведуть ярмарок, щоб зібрати гроші для онкохворих діток

Представники катехитичної школи імені Григорія Балагурака проведуть ярмарок “Янголи — Янголам”, щоб зібрати гроші для онкохворих дітей, дітей позбавлених батьківського піклування та для розвитку закладу.

Ярмарок відбудеться 25-го квітня на парафії Царя Христа оо. Василіян в Івано-Франківську. Про це Суспільному Карпати розповіла модераторка спільноти катехитів на Майзлях Анна Масляк.

Продаватимуть власноруч спечені пряники “Пряник Кипріяник”, бельгійський шоколад, а також прикраси для великодніх кошиків.

Такий захід катехити проведуть удруге. Перший відбувся напередодні Різдвяних свят.

Ми собі замріяли, щоб провести такий ярмарок. Зібрали достатньо грошей. Порадилися і 10 тисяч гривень перерахували батькам Єви Юхман. Вона лікується в Ізраїлі. Через близьких друзів ті гроші їм передали. На 8 тисяч гривень закупили пеленки лежачим діткам для Залучанського будинку-інтернату. Решта суми ми вклали у розвиток нашої школи, купили приладдя. Ми ж працюємо з дітьми, в нас їх 170, — каже Анна Масляк.

Це був перший досвід роботи катехитичної школи у благодійності. За словами модераторки, почали випікати пряники через пандемію коронавірусу, бо фінансування для школи скоротилося.

Анна Масляк розповідає, що продажем пряників займалася і раніше у громадській організації “Свій за свого” — на початку російсько-української війни.

Коли почалася війна, ми почали ці пряники розмальовувати. Міські пекарні пекли, а ми розмальовували і продавали. За ці гроші купили кілька автомобілів швидкої допомоги, — каже організаторка ярмарку.

До благодійності долучилася парафіянка Царя Христа оо. Василіян Наталія Шитська. Вона пожертвувала перших 200 пряничків на продаж.

І так ми разом почали ці пряники пекти. І раз у місяць ми продавали їх у Погоні під час Хресної дороги. Виручені гроші ми використали на розвиток нашої школи.

До ініціативи 25-го квітня долучаться Василіянські аніматори та брати-монахи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...