Мед Атлант

Десятеро косівчан отримали подяки від оперативного командування “Захід”

Десятьох учасників бойових дій нагородило оперативне командування “Захід” на Косівщині. Серед тих, хто отримав відзнаку, — 90-річний хорунжий Української повстанської армії Петро Підлетейчук.

Про це пише Суспільне.

Дякую тому, хто вручив. Я бажаю їм удачі і захищати нашу країну так, як ми в свій час це робили. Мені нагорода — зберегти Українську державу, це для мене була б нагорода. А це — таке. Сьогоднішні вояки, щоб вони захистили нас від тієї московської агресії, — сказав хорунжий Української повстанської армії “Спартак”, політв’язень смертних камер Петро Підлетейчук.

Понад 20 років військового стажу має прикарпатець Іван Стефурак. Чоловік каже, що пишається усіма своїми нагородами. Серед них — медалі за Боснію, Косово, Ірак та відзнаки за службу в ЗСУ.

 На Сході був в 2019-му році. Служив у Луганській області, між 29 блокпостом і Жолобком на передовій позиції. Був у складі 14-ї окремої бригади міста Володимир-Волинський, — говорить Іван Стефурак. — Коли почалася війна, я на той момент проходив службу в ДСНС. Там також був під присягою і звідти я не міг піти. У 2016-му році в мене закінчився контракт, я звільнився і вже призвався знову у Збройні сили України. Тоді вже поїхав на Схід, щоб побачити все на свої власні очі.

Не всі учасники бойових дій змогли отримати свої відзнаки. Шестеро із них зараз перебувають у зоні проведення Операції об’єднаних сил. Тому відзнаки оперативне командування “Захід” планує передати військовим на Донбас.

Мета – щоб було приємно людині. Відповідно, є грамоти, відзнаки. Ще в такий спосіб ми хочемо передати хлопцям термочашки на Схід. Можливо, там їм буде приємно випити кави, – зазначив начальник відділення цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування “Захід” Андрій Рисюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...