Мед Атлант

Італія послабила карантин у більшості регіонів

З понеділка уряд Італії зробив 13 регіонів та дві автономні провінції країни “жовтими” та послабив карантинні обмеження у зв’язку зі зниженням рівня захворюваності на COVID-19 у межах їхньої території.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

Зазначається, що послаблення карантину з початку тижня відчули жителі італійських регіонів Абруццо, Кампанія, Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Лаціо, Лігурія, Ломбардія, Молізе, Марке, П’ємонт, Тоскана, Умбрія, Венето та автономних провінцій Больцано і Тренто.

Водночас п’ять регіонів Італії залишаються у “помаранчевій” зоні (Базіліката, Калабрія, Апулія, Сицилія та Валле д’Аоста), а Сардинія залишиться єдиним “червоним” регіоном.

Згідно з правилами послаблення обмежень в Італії, жителі жовтих регіонів зможуть відвідувати ресторани (але лише столики на відкритому повітрі), а також вистави та покази театрів та кінотеатрів також на вулиці. У “жовтих” зонах дозволять працювати усім крамницям, школам та університетам за стаціонарним графіком навчання, а також дозволять займатися спортом на відкритому повітрі.

Зазначається, що в межах “жовтої” зони також знімуть обмеження на подорожі з несуттєвою метою.

В Італії планують протягом наступних кількох тижнів впровадити чергове зняття обмежень, зокрема, відкриття пляжних клубів та басейнів до середини травня, а також тренажерних залів до 1 червня.

Фото: ANSA

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...