Мед Атлант

На Прикарпатті затримали чоловіка, який підпалив будинок

Поліцейські Івано-Франківщини викрили прикарпатця, який з неприязних мотивів кинув у фасад будинку односельчанина пляшку із легкозаймистою речовиною. Минулого року зловмисник намагався здійснити підпал цього ж будинку, але йому завадив господар.

Внаслідок пожежі частково пошкоджено покрівлю домоволодіння, вдома нікого не було, відтак ніхто з людей не постраждав. Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.
25 квітня до відділення поліції №3 (м.Галич) надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Залуква, Галицької територіальної громади. За вказаною адресою негайно виїхали працівники групи реагування патрульної поліції, оперативники, слідчо-оперативна група, рятувальники та експерти-криміналісти.
Працівники ДСНС спільними зусиллями із поліцейськими та небайдужими громадянами погасили вогонь. На місці події експерти-криміналісти встановили, що загоряння сталось внаслідок того, що невідомий кинув у фасад будинку пляшку із легкозаймистою речовиною.
Поліцейські поспілкувались зі свідками та очевидцями та протягом години встановили особу палія. Ним виявився 63-річний сусід потерпілого.
З місця події правоохоронці вилучили горловину скляної пляшки з обгорілою тканиною із залишками легкозаймистої речовини та залишки уламків скла.
Наразі підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна», невдовзі суд обере запобіжний захід. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Розслідування триває.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...