Мед Атлант

На Калущині водій, який на смерть збив пішохода та втік, відбувся іспитовим терміном

21 квітня Калуський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який на смерть збив пішохода.

Як зазначається у матеріалах справи, ДТП трапилася 1-го вересня 2020 року о 02.35.

Водій, керуючи автомобілем марки «Mercedes-Benz Sprinter», рухався ділянкою автодороги Н-10 Стрий-Чернівці-Мамалига, що між населеними пунктами м. Калуш та с. Вістова Калуського району Івано-Франківської області у напрямку м. Чернівці.

У цей час на проїзну частину дороги у невстановленому місці вибіг пішохід 1960 року народження. При наближенні до потерпілого водій не мав можливості виявити пішохода, який був одягнений в темний одяг, в результаті чого вчинив наїзд на потерпілого. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпілий помер на місці події від отриманих тілесних ушкоджень, внаслідок яких він не міг вижити при наданні кваліфікованої медичної допомоги.

Після наїзду на пішохода водій в порушення вимог п.п. 2.10 а), г) Правил дорожнього руху, не переконався чи потребує потерпілий допомоги, не вжив можливих заходів для надання йому домедичної допомоги, не викликав бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги та не відвіз потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом, а умисно залишив його у небезпечному для життя стані та втік з місця події.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю, обставини вчинення ним злочину підтвердив відповідно до викладеного. Зазначив, що вчинив кримінальне правопорушення у стані шоку, оскільки сильно перелякався, тому й покинув місце ДТП. Розкаявся у вчиненому, просив суворо його не карати.

Суд визнав водія винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 135 КК України, та призначити покарання – 2 роки позбавлення волі.

Відповідно до ст.75 КК України суд звільнив водія від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Нагадаємо, що ще 5 вересня близько 10 години до Калуського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на автодорозі Н-10 «Стрий-Чернівці-Мамалига», між Калушем та селом Вістова на узбіччі дороги було виявлено тіло чоловіка з травмами, характерними для дорожньої пригоди.

Тоді на місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої встановили, що загиблим є 60-річний мешканець району. Для встановлення причин смерті тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу. Тілесні ушкодження могли бути отримані чоловіком унаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Про ймовірний наїзд на загиблого автомобілем свідчили й уламки частин транспортного засобу, знайдені під час огляду місця пригоди.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...