Мед Атлант

Калушанин, який обстріляв радіостанцію та поранив поліцейського, отримав іспитовий термін

Нещодавно, 26 квітня, Калуський міськрайонний суд виніс вирок у справі обстрілу місцевої радіостанції та заподіянні тілесних ушкоджень поліцейському.

Згідно матеріалів справи, місцевий мешканець 8 лютого 2019 року знаходився в офісному приміщенні магазину “Квітанок”, зарядив пневматичну гвинтівку металевими кулями, вийшов на балкон, вистрілив 19 разів у вікно приміщення студії радіокомпанії “Калуш ФМ”. Після цього втік. Про це інформує пресслужба Калуського міськрайонного суду.
В результаті пострілів було пошкоджено склопакет вікна радіостанції. Під час затримання обвинувачений спочатку погодився піти з працівниками поліції до місцевого відділу. Але, пройшовши 50 м., він відмовився виконувати їхню вимогу та став конфліктувати.
Затриманий ножем кілька разів ударив поліцейського.
В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково, підтвердив свою причетність до вчинення хуліганства, повністю визнав себе винуватим, щиро розкаявся за вчинене, відшкодував завдану шкоду. Пояснив суду, що того дня, вирішив постріляти із гвинтівки по голубах. На вулиці він вистрілив декілька разів, а чому попав у вікна радіостанції пояснити не може. Повернувшись в приміщення, взяв ту ж гвинтівку, щоб постріляти на кар’єрі, ніж – щоб зрізати траву.
Опісля зайшов до товариша в магазин електротоварів. Там до нього підійшов працівник поліції. Зі слів обвинуваченого, працівник поліції тиснув на нього психологічно, потім почалась шарпанина. Злякавшись, він вихопив мачете та хаотично розмахуючи ним перед собою, наніс поліціянту декілька ударів. Після чого відкинув мачете і дав себе затримати.
Обвинувчений категорично заперечив свою вину у вчиненні злочину, передбаченого статтею 348 Кримінального кодексу України, бо не мав наміру ні на заподіяння поліцейсьому тілесних ушкоджень, ні, тим більше, на позбавлення його життя. Зазначив, що його батьки відшкодували всі завдані збитки.
Адвокат обвинуваченого у судовому засіданні зазначила, що її підзахисний свою вину у вчиненні хуліганства визнав повністю, усвідомив свою провину, відшкодував завдану шкоду та щиро розкаявся за вчинене. Однак, на думку адвоката, інкриміноване її підзахисному кримінальне правопорушення за статтею 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України не підтверджено жодним із наданих стороною обвинувачення доказом. Просила в цій часині кримінальне провадження закрити.
Колегія суддів дослідивши матеріали справи, встановила, що вина місцевого мешканця у вчиненні хуліганства знайшла своє підтвердження у судовому засіданні. Щодо посягання на життя працівника правоохоронного органу то, колегія суддів прийшла до висновку про необхідність перекваліфікації на частиною 2 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.
Обвинувачений наміру вбивати працівника правоохоронного органу не мав, зробив кілька хаотичних замахів ножем мачете з метою перешкоджання його затримання працівниками поліції, не передбачаючи при цьому настання смертельних наслідків. Крім того, усвідомивши, що завдав потерпілому тілесних ушкоджень, відразу викинув предмет вчинення злочину та припинив протиправні дії.
Обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченому, суд визнав щире каяття, вчинення кримінального правопорушення вперше, добровільне відшкодування завданої шкоди, те, що він з дитинства має інвалідність.
Суд призначив обвинуваченому покарання – 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням із іспитовим терміном на два роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...