Мед Атлант

На Рогатинщині судили жінку за вирощування снотворного маку

Рогатинський районний суд виніс вирок жінці, яка незаконно вирощувала для власних потреб снотворний мак.

Жителька села Сарники Рогатинського району (тепер Івано-Франківський район – ред.) наприкінці квітня 2020 року на присадибній ділянці за місцем свого проживання незаконно посіяла та протягом квітня-липня 2020 року незаконно вирощувала для власних потреб снотворний мак в кількості 746 рослин.

Мак виявили та вилучили 31 липня 2020 року під час обшуку поліцейські Рогатинського відділення поліції, відповідальність за що передбачена ч. 2 ст. 310 КК України.

14 серпня 2020 року прокурор Рогатинського відділу Тисменицької місцевої прокуратури Тринів В. І. та обвинувачена уклали угоду про визнання винуватості. Згідно з угодою жінка беззастережно визнала себе винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України.

Суд ухвалив визнати жінку винуватою у вчиненні злочину та призначити їй іспитовий строк тривалістю один рік.

На підставі ст. 76 КК України покласти на обвинувачену такі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Снотворний мак знищили.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...