Мед Атлант

У Франківську дошкільнята облаштовують клумбу у парку Шевченка

Четверо вихованців outdoor-садочка 28-го квітня облаштовували клумбу в парку імені Тараса Шевченка в Івано-Франківську.

Допомагали їм мами та вихователі. Щотижня впродовж місяця діти садили не тільки квіти, а й саджанці дерев, пише Суспільне Карпати.

Вихованець садочка Назар вже посадив декілька чорнобривців і каже, що йому це подобається: “Ці квіточки ми садили. Ці, як в мене вдома. Вже багато посадив”.

Хлопчик розповідає – копати грунт не важко і пояснює, чому: “Ні, бо в мене дуже гостра лопата”.

Разом із Назаром садять квіти ще троє дітей. Допомагають їм в цьому мами та вихователі.

Цю клумбу в парку Шевченка дошкільнята облаштовують щосереди, розповідає вихователька Наталія Парфан. Каже, такі заняття розкривають дітей та вчать самостійності.

Ось це наші грядочки. Там, як ще було холодно, ми насіння клена посадили. Тут не знаємо, що посадили діти, чекаємо, що виросте. От палички ми поставили, щоб не пошкодити. Діти дуже тішаться, дуже допомагають. От бачите – вони все складають, формують гарно. Фактично, отой рядочок, що ви бачите, посадили діти, – розповідає вихователька Наталія Парфан.

Трирічний Ігор теж сьогодні прийшов посадити квіти. Його мама Ярина Шкромида розповідає, що долучаються до облаштування клумби не вперше.

Якщо почати з трирічного віку, дитині просто показувати, що ми можемо спільно не за гроші, а просто тому, що ми хочемо, щоб наше місто було красивим чи наш будинок, чи наша територія. На це не потрібні якісь шалені кошти і час, головне – це бажання, – каже Ярина Шкромида.

Оutdoor-садочок – це міський, вуличний садок, каже керівниця Віталіна Маслова. За її словами, простором для діток є все місто. Саме тому одна з локацій – парк імені Тараса Шевченка, де вони облаштовують клумбу.

Така робота, розповідає Віталіна Маслова, не лише розвиває нові навички, а й спонукає діток робити корисне для свого міста.

Діти у віці від 3 до 5 років мають можливість дійсно долучитися до створення того, що не належить тільки їм. Тобто, ми саджаємо квіти не десь там на закритій території приватного будинку чи навіть, якби це був садок за парканом, а це — відкрите місце — громадський парк, публічний простір. І якщо ми тут робимо трішки красивіше, то це не тільки для нас, це для всієї громади, – каже Віталіна Маслова.

Керівниця садочка розповідає, що планують втілювати ще один соціальний проєкт. Першого травня діти прикрашатимуть в парку великоднє дерево. Цю акцію організовують не тільки для вихованців садочка, а й для всіх жителів міста. Адже, за словами Віталіни Маслової, це дерево буде вдалою святковою фотозоною для франківців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...