Мед Атлант

У Франківську відновлюють безкоштовні недільні екскурсії

В Івано-Франківськ 9-го травня стартує IX сезон безкоштовних недільних екскурсій. Він триватиме до жовтня, однак, якщо буде гарна погода, то й до листопада.

Про це Суспільному Карпати повідомили організатори і гіди проєкту.

“Екскурсії починатимуться щонеділі біля ратуші о 12:00 годині. Цього року їх вперше проводитимуть англійською і польською мовами, – розповідає організаторка, начальниця відділу міжнародних зв’язків, туризму та промоції міста Уляна Басараб-Ганчак. – Тематика різноманітна: будуть екскурсії закуліссям драмтеатру, велосипедні, автобусні екскурсії, екскурсії для дітей. Ці спеціалізовані напрями потребуватимуть попередньої реєстрації, треба буде заповнити Google-форму, а за анонсом стежити або на нашій Facebook-сторінці або на сайті”.

Аудиторія учасників різна, до прикладу, закулісся драмтеатру може бути цікаве насамперед театралам.

“Ми водимо їх тими маршрутами, куди звичайний глядач, який прийшов на виставу, потрапити не може, – говорить гід щонедільних безкоштовних екскурсій закуліссям театру Євген Хімейчук. – Показуємо роботу театру із середини, залучаємо працівників театру”.

Цього року охочі можуть потрапити на велоекскурсію муралами міста. “Мені подобається мурал на вулиці Мазепи, – зізнається Євген Хімейчук. – Як від школи спускатися до озера, є зображена людина. Спочатку вона крива, потім проходить через портал і робиться “форменною” – мені подобається зміст, який я бачу для себе”.

Автобусна екскурсія охоплюватиме ті місця Івано-Франківська, до яких дістатися пішки не так просто. Тут можна буде дізнатися, звідки взялися назви мікрорайонів міста Майзлі або БАМ, можна буде побачити будинок, де жила любов Івана Франка – Юзефа Дзвонковська: “Вона жила на Майзлях. Це територія локомотиворемонтного заводу. З моста можна показати приблизно це місце, – каже екскурсовод щонедільних безкоштовних екскурсій автобусного туру Роман Черненький. –  Також цікава тема, що було можна у Станіславові: де було модно відпочивати, одягатися у міжвоєнний період. Було модне прислів’я: “від Скрута до Гутта” – Володимир Скрут мав добру цукерню на стометрівці, там зустрічалася молодь, а Ян Гутт мав приватний роддом у Станіславі. Звідси й жартівливий вислів”.

Організаторами цьогорічного IX сезону безкоштовних недільних екскурсій в Івано-Франківську є управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації і департамент інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста виконавчого комітету.

Читайте також: У Франківську створили телеграм-бота, який проводить екскурсії містом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...