Мед Атлант

Верховна Рада призначила міністра енергетики. Понад рік ця посада була вільна

Верховна Рада призначила новим міністром енергетики Германа Галущенка — віцепрезидента “Енергоатому”.

За відповідне рішення проголосували 305 депутатів. Відразу ж після голосування Галущенко склав присягу, інформує “Громадське”. 

Його кандидатуру на розгляд Ради виніс прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Профільний комітет підтримав призначення Галущенка.

Посада міністра енергетики в Україні залишається вільною вже понад рік — з березня 2020 року.

З кінця минулого року виконувачем обов’язків міністра був Юрій Вітренко, а напередодні Кабмін призначив його головою правління держкомпанії «Нафтогаз».

Що відомо про Галущенка

У 2013-2014 роках був виконавчим директором із правового забезпечення держпідприємства «Національна атомна енергогенерувальна компанія “Енергоатом”». У травні 2020 року уряд призначив Германа Галущенка віцепрезидентом цієї компанії. Він залишався на цій посаді й досі.

За минулий рік Галущенко задекларував 5,1 мільйона грн доходів. Зокрема він отримав 222 тисячі грн за роботу у Київському національному університеті імені Т. Шевченка, 1,7 мільйона грн — за роботу в «Енергоатомі» та 3,1 мільйона грн — гонорар від Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торговій палаті.

У 1995 році закінчив Львівський державний університет за спеціальністю правознавство, отримавши диплом юриста з відзнакою. Також має диплом магістра міжнародного менеджменту Української академії зовнішньої торгівлі за фахом менеджмент зовнішньоекономічної діяльності.

Він працював у прокуратурі та Міністерстві закордонних справ. Мав досвід роботи на керівних посадах у центральних органах виконавчої влади. У різні роки обіймав посади заступника керівника департаменту секретаріату адміністрації президента України, директора департаменту судової роботи Міністерства юстиції

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...