Мед Атлант

У міському перинатальному центрі відкрили їстівну виставку

30 квітня у міському клінічному перинатальному центрі відкрилася благодійна виставка “Крашанка мого роду”. Частину їстівної експозиції передадуть в Івано-Франківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та у військову частину 1241.

Про це Суспільному  розповіла прессекретарка міського клічнічного перинатального центру Вікторія Біла.

Близько 200 працівників закладу приєдналися до ініціативи. З одного боку організатори прагнули показати унікальність кожної крашанки, традиції створення якої сягають кількох поколінь роду.

Крашанки, пасочки, зроблені своїми руками, є і сирочки, і кава, ковбаска і фрукти, цукерочки та інші подаруночки, оскільки ця виставка має благодійну мету, – розповідає Віторія Біла. – Частину продуктів передамо і військовим, які не можуть зустріти свято у колі сім’ї, і дітям, які тимчасово перебувають без материнської турботи. Великдень – це світло, свято, воно і передбачає благодійність.

Вікторія Біла каже, що для виготовлення великодніх крашанок використовували і новітні технології і старовинні. Яйця розмальовували за допомогою харчових барвників, наприклад, у цибулинні, каркаде, куркумі і в шпинаті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...