Мед Атлант

Україна закриває в’їзд із Індії через спалах COVID

Україна з 2 травня забороняє в’їзд із Індії через рекордне поширення коронавірусу в цій країні, громадяни України і ті, хто постійно проживає на території нашої країни, повинні будуть по приїзду з Індії перебувати на самоізоляції.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар – заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на ранковому брифінгу у МОЗ, інформує УП. 

 “Уряд України прийняв рішення про заборону перетину державного кордону з нуля годин 2 травня іноземцям та особам без громадянства, які прибули з Республіки Індія або перебували на її території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів. Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну і прибули з Республіки Індія, підлягають обов’язковій самоізоляції, незалежно від наявності і результатів тестування методом полімеразної ланцюгової реакції”, – сказав він.

Ляшко повідомив, що в останній тиждень у світі фіксують найбільшу добову кількість хворих на COVID-19: був встановлений рекорд у 903 тисячі випадків за добу, останні два дні зафіксували 892 тисячі та 894 тисячі випадків.

“Лідером за реєстрацією абсолютної щоденної кількості випадків є Індія, в якій реєструється вже впродовж декількох днів майже 499 тисяч випадків коронавірусної хвороби на добу”, – сказав Ляшко.

Він наголосив, що в Україні ситуація з коронавірусною хворобою поки стабілізувалася.

У столиці Індії Делі зареєстрували рекордну кількість померлих від коронавірусу за добу, через це поліція звернулася до місцевої влади з проханням збільшити кількість місць для кремації жертв COVID-19. Про це інформує Укрінформ з посиланням на ВВС.

Напередодні в четвер Індія повідомила про 3 645 летальних випадків від коронавірусу за добу, що стало ще одним рекордом для країни. Більше як 390 з цих смертей припадають на Делі, що є найвищим добовим показником для міста з початку пандемії.

«Смерті в місті в основному пов’язані з коронавірусом, і через брак місця люди змушені кремувати своїх близьких у крематоріях, не призначених для приймання померлих від COVID-19. Ось чому ми запропонували створити більше крематоріїв», – пояснив журналістам співробітник столичної поліції.

Кисню, ліків і ліжок в індійських лікарнях як і раніше не вистачає. Медична система Індії повністю перевантажена, а госпіталі – переповнені. Тому для боротьби з пандемією індійські медики вже попросили про допомогу військових.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...