Мед Атлант

Франківка, сина якої покусав собака, шукає власників тварини

Вчора, 1 травня, у Франківську на мікрорайоні Пасічна хлопчика покусав собака. Патрульні, які приїхали на виклик, тварину застрелили.

Галка” поспілкувалася з мамою 9-річного хлопчика Наталією Глембіцькою. Жінка каже, що дитина тільки вийшла гуляти, як до неї зателефонував інший хлопчик та сказав, що її сина кусає собака.

“Ми вибігли на двір, одразу викликали швидку та поліцію, які дуже швидко приїхали. Собака зірвала з дитини кросівки, вщент порвала спортивні штани. З дитиною одразу поїхали у травмпункт, а чоловік залишився з поліціянтами. У двір прийшла друга жінка з дитиною, та й та побігла до гойдалки, а собака зірвалася до неї. Мій чоловік підбіг та копнув собаку, тоді вже допомогли поліціянти. Те що на відео, то це дуже маленький кусочок того, що відбувалося у дворі… “.

Жінка додає, що пес дуже сильно вкусив патрульного – було багато крові, йому зашивали рану та зробили щеплення від сказу. Тому поліціянтам і довелося застосувати зброю проти собаки.

“У відео не видно всього. Якби чоловік та правоохоронці не підбігли до собаки, коли та нападала на другу дитину, пес перегриз би їй горло. Інші діти спочатку забігли до волейбольного майданчика, а пес почав кидатися на сітку огорожі. Я б не сказала, що пес був якісь агресивний, він не гарчав, але кидався на дітей”, – додає Наталія.

За її словами, зараз син почувається нормально, але вночі неспокійно спав, був дуже наляканий. Родина сама має вдома двох собак, тому хлопчик ніколи не дражниться, не кидається до тварин та знає як з ними поводитися. Фахівці сказали, що дитині потрібно зробити щеплення від сказу та правця.

Одразу після інциденту жінка разом з правоохоронцями шукали у дворі власника вівчарки, але це не дало результату. Припускають, що пса випустили гуляти або вигнали з дому, адже той був з ошийником. За словами ветеринара, собаці десь 8-10 років, 85% ймовірність, що він сказу немає.

Жінка просить господаря собаки відгукнутися, аби дізнатися, чи має та відповідні щеплення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...