Мед Атлант

Дев’ятирічні футболісти зіграли товариський матч зі своїми матусями

17 вихованців Академії НФК “Ураган” та їхні мами зіграли товариський матч. Гра відбулася 6 травня у Муніципальному центрі дозвілля. ЇЇ приурочили до Дня матері, пише Суспільне Карпати.

Одна з мам, яка вирішила зіграти у футзал, – Людмила Дармограй. Жінка каже, що вийшла на поле, аби відчути ті емоції, які під час гри переживає її син. Розповідає, що правила гри добре знає, адже часто із сином їздить на турніри.

Людмила ДармограйСуспільне Карпати

Людмила Дармограй

“Ми завжди збоку вміємо підказати, але не знаємо, як дійсно воно насправді. Так, я кажу своєму синові: “Матвійчику, ми будемо проти вас грати у футбол”. А він каже: “От нарешті, мамусю, ти вже будеш знати, які емоції я відчуваю, як я себе веду на полі і як мені важко деколи, коли ви кажете: “Давай! Вперед і забивай”, — розповідає Людмила Дармограй.

Окрім того, жінка каже, що тренувалися з дітьми вдома та разом з мамами.

Дев'ятирічні футболісти зіграли товариський матч зі своїми матусямиСуспільне Карпати

Дев’ятирічні футболісти зіграли товариський матч зі своїми матусями

Футзаліст Матвій Дармограй перед початком гри зізнається, що не знає, хто виграє. Хлопчик говорить, якщо команда матерів зазнає поразки, то його мама не ображатиметься.

Матвій ДармограйСуспільне Карпати

Матвій Дармограй

“Ні, бо це ж не турнір якийсь там, Ліга чемпіонів чи ще шось. Я впевнено знав, що мама може виграти, а може і програти. Ну, я думаю, швидше за все вони виграють”, — розповів Матвій Дармограй.

Маркіян ПетришинСуспільне Карпати

Маркіян Петришин

У першому таймі команда мам перемагала. Один з голів у ворота суперниць забив Маркіян Петришин. Хлопчик каже, що хоче, щоб перемогли мами, тому в першому таймі трохи піддавався їм: “Та просто біг і вдарив м’яч по воротах у ближній кут”.

Дев'ятирічні футболісти зіграли товариський матч зі своїми матусямиСуспільне Карпати

Дев’ятирічні футболісти зіграли товариський матч зі своїми матусями

У другому таймі перевага була за юними футзалістами НФК “Ураган”. Наприкінці тайму з рахунком 13:12 перемагали мами, однак на останніх хвилинах ураганівці таки змогли забити гол і гра закінчилася нічиєю з рахунком 13:13.

Дев'ятирічні футболісти зіграли товариський матч зі своїми матусямиСуспільне Карпати

Дев’ятирічні футболісти зіграли товариський матч зі своїми матусями

Після матчу мама Наталія Сергенюк каже, що жодного гола не забила, проте отримала незабутні враження: “Емоції аж зашкалюють. Тепер розумію діток, як їм важко. Насправді дуже важко грати”.

Наталія СергенюкСуспільне Карпати

Наталія Сергенюк

Мами виявилися сильними суперниками, каже футзаліст Олександр Андрейчук. Все через те, пояснює хлопчик, що вони не сваряться на полі, а радяться всією командою.

Олександр АндрейчукСуспільне Карпати

Олександр Андрейчук

“Говорили, що будуть слабші, ну, коли почали грати, побачили, що вони можуть бути сильнішими за нас. Мені гра сподобалася. Дуже гарно було грати з мамами якраз до Дня матері”, — говорить Олександр Андрейчук.

Тренер команди Роман Тимчишин грою задоволений, адже, каже, і батьки, і діти отримали хороші враження. У цьому матчі наставник дозволив своїм гравцям грати не заради результату.

Роман ТимчишинСуспільне Карпати

Роман Тимчишин

“Треба було заспокоїти їх, підказати. Ще раз повторюся, що це — свято, вони все-таки мами і це — їхнє свято, коли треба грати в своє задоволення. Не на результат. От є там хлопчики, розчарувалися, бо ми програємо. Ні, це треба навпаки отримувати хороші емоції, кайфувати від того, що є таке свято — футбол — така велика сім’я дружна”, — розповідає тренер Академії НФК “Ураган” Роман Тимчишин.

Такий дружний матч організували вперше, і, можливо, розповідає директор Академії НФК “Ураган” Володимир Слободян, ініціатива матиме продовження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...