Мед Атлант

Калуська ЦРЛ ще не отримала коштів від НСЗУ за квітень

А у міській поліклініці прогнозують зменшення надходжень. Про це йшлося 7 травня на оперативній нараді у міськвиконкомі.

Генеральний директор Калуської ЦРЛ Іван Красійчук повідомив, що лікаря ще не отримала фінансування від Національної служби здоров’я України за квітень. Відтак тут не змогли до свят у повному обсязі виплатити працівникам зарплату за минулий місяць —  за рахунок власних ресурсів проплатили близько 70%, інформують “Вікна”.

Головний лікар Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин відзначив, що цього року іде зменшення надходжень від НСЗУ. Це, за його словами, не вселяє оптимізму і прогнозується, що медичні заклади будуть стояти на порозі скорочень.

За даними сайту НСЗУ, жоден з медичних закладів Калуської громади не отримав виплат за квітень за ковідним пакетом.  За березень за цим пакетом Калуська ЦРЛ отримала майже 11,3 млн гривень (це найбільша виплата з початку пандемії, за лютий лікарня отримала близько 6,5 млн гривень, за січень — 1,9 млн гривень). Калуська міська лікарня за березень за ковідним  пакетом отримала майже 4,4 млн гривень (за січень-лютий — близько 2,7 млн гривень). А Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги, навпаки отримав суттєво менше коронавірусних коштів — за березень 83,5 тис. гривень (торік така виплата складала майже 153 тис. гривень на місяць).

За надання первинної медичної допомоги міський центр вже отримав виплату від НСЗУ за квітень — понад 4,2 млн гривень (це на приблизно 70 тис. гривень більше ніж за березень). Щодо спеціалізованої медичної допомоги, то за квітень кошти він НСЗУ отримала лише стоматполіклініка — 71,8 тис. гривень і це найменше за останній рік, у перші три місяці року стоматполіклініка отримувала від НСЗУ близько 272 тис. гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...