Мед Атлант

Фільм “Дім” з Прохаськом про репресії на Галичині вийшов на Takflix

Драматичний фільм Ірини Цілик “Дім” — про підпільників та репресії на Галичині у 1940-их роках, з Катериною Молчановою та Дмитром Ярошенком у головних ролях — вийшов онлайн.

Про це повідомляє прес-служба онлайн-кінотеатру Takflix.com. Драма 2016 року “Дім” сценаристки та режисерки Ірини Цілик, лауреатки американського кінофестивалю Sundance за найкращу режисерську роботу у категорії світового документального кіно за стрічку «Земля блакитна, ніби апельсин» (2020), розповідає про події, що відбуваються у другій половині 1940-их років на Галичині.

За сюжетом, карпатський ліс і серед нього двоє — Славко і Нуся, що зупиняються на ночівлю в маленькій хатині, яка більше подібна на зимівку для худоби, ніж повноцінне житло. Втім, варто героям зайти до неї, як стається диво: всередині це велика міська квартира кінця 30-х років із старовинними меблями, численними полицями книг, картинами на стінах. Та й самі герої у цьому паралельному просторі виглядають як інтелігентні міські галичани тих часів, а не замучені переховуваннями й очікуванням біди підпільники. Тут, усередині свого дому, вони майже щасливі.

Коли назад шляху немає і вперед немає його також, коли репресії і близька присутність ворогів змушують відмовитися від звичного життя і свого дому, все, що ми можемо, — зберегти цей дім у собі.

Побачити онлайн фільм “Дім” Ірини Цілик на Takflix можна за посиланням (вартість перегляду — 39 гривень). Фільм доступний на всіх територіях світу.

Стрічка отримала нагороду від FIPRESCI на Одеському міжнародному кінофестивалі у 2016-му. Також фільм було включено у 2017 році до кінозбірки «Українська Нова Хвиля. 20/16+», що перебувала в національному кінопрокаті.

У ролях — Катерина Молчанова, Дмитро Ярошенко, Тарас Прохасько. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...