Мед Атлант

У Франківську відкрили оновлений центр “Простір розвитку дітей”. ВІДЕО

В Івано-Франківську на вулиці Чорновола, 136 відкрили оновлений центр для дітей з особливими потребами «Простір розвитку дітей».

У Франківську центр працює вже шість років. Спершу він був невеликим, згодом до нього стали приходити все більше дітей. Тут займаються з дітьми з аутизмом, затримками мовленнєвого розвитку, гіперактивністю, аби їх максимально адаптувати до життя.

«Дуже вдячна, що ми маємо таке гарне приміщення, адже так працювати легше, заняття виходять кращими. Діти сприймають по-іншому. Намагаємося надати максимально комплексну допомогу не тільки дитині, але й усій сім’ї. Для нас важливий розвиток дитини через тіло. Саме через тіло ми даємо дитині побачити, що відбувається навколо», – директорка центру «Простір розвитку дітей» Людмила Белей.

У центрі працює кімната сенсорної інтеграції, логопед, дефектолог, у двох залах проводять фізичну реабілітацію. Загалом – чотири кімнати. Відвідують близько 70 дітей.

Дана Аббязова з дитиною почала відвідувати центр два роки тому. Приміщення, де займалися діти, було занедбаним. Чоловік Дани, Григорій, зініціював реорганізацію закладу. У планах і надалі розвивати центр, залучати спеціалістів, меценатів.

 «Хочеться подякувати людям, які долучилися до цієї доброї справи. Щоб наші діти були здорові, мали спеціальних викладачів, який на цей час не вистачає. Це дійсно добра справа. Сподіваюся, що в майбутньому не тільки приватні особи, які вклали в це свої кошти, а ця проблема буде піднята і на рівні місцевої влади», – зазначив Олександр Богачов.

Фото: Igor Sherepot.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...