Мед Атлант

На Прикарпатті суд продовжив домашній арешт Ельдару Астанову

Ельдару Астанову, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки, продовжили цілодобовий домашній арешт.

Засідання відбулося 13 травня у Богородчанському районному суді, пише Суспільне Карпати.

На засідання не з’явилися двоє адвокатів Ельдара Астанова. Відтак, ще один адвокат обвинуваченого Петро Кучкуда сказав, що, на його думку, продовжувати судове засідання не можна, адже буде порушено право на захист.

Адвокат Розметов надав суду вчора клопотання, що він зайнятий в іншому кримінальному процесі у Києві. Я вважаю, що без участі адвоката Розметова не можна проводити судове засідання. Більше того, відповідно до закону “Про адвокатуру” між захисниками розподілено обов’язок щодо надання правової допомоги у певних частинах даного кримінального провадження, і наш підзахисний Астанов не бажає надавати показання без сторін захисту, — сказав Петро Кучкуда.

Прокурор Денис Свірідов підтримав позицію адвоката про те, що судовий розгляд варто відкласти. Відтак, суд вирішив не розглядати справу по суті, водночас прокурор клопотав про продовження терміну цілодобового домашнього арешту для Ельдара Астанова.

Встановлені ризики продовжують існувати щодо переховування його від судового розслідування, оскільки особа обвинувачується в особливо тяжкому кримінальному правопорушенні, також впливу на свідків та інших учасників кримінального правопорушення, — сказав Денис Свірідов.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...