Мед Атлант

За п’яну ДТП, де загинула сім’я, прикарпатець відсидить шість років

11 травня на Рожнятівщині засудили водія, який вчинив смертельну ДТП у Перегінську.

Як йдеться у матеріалах справи, 9 серпня минулого року водій  на Mercedes-Benz Vito 120 рухався прямою ділянкою автодороги на вулиці Січових Стрільців у селищі Перегінське Рожнятівського району у напрямку села Осмолода. У цей час в зустрічному напрямку по своїй смузі рухався ВАЗ-217230, в машині було п’ятеро пасажирів – батьки водія, його дружина з малою дитиною.

Водій “Мерседесу”, що був п’яним, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну, де зіткнувся з ВАЗ. Водій ВАЗ та двоє пасажирів, а це його батьки, померли на місці пригоди.

В судовому засіданні підсудний вину визнав повністю. Його показання були такі. 9 серпня він був у друга на хрестинах, де у невеликій кількості він вживав алкоголь. Близько 18:00 год. він сів за кермо Mercedes-Benz Vito 120 і направився додому. Рухаючись зі швидкістю близько 80 км/год, він наблизився до автозаправної станції в селищі Перегінське. В цей момент у нього з панелі приладів щось впало на підлогу автомобіля (що саме він не пригадує), і тому він відволікся. Нахилився, щоб підняти предмет.

ВАЗ-217230 він не помітив, коли ж піднявся, було вже пізно. Обвинувачений заявив, що зіткнення автомобілів відбулося на смузі руху автомобіля ВАЗ. Внаслідок зіткнення “Мерседес” відкинуло на узбіччя дороги, автомобіль перекинувся, а водій знепритомнів. Пригадує, що йому хтось із людей допоміг вибратися з автомобіля. До машини потерпілих він не підходив, оскільки був в шоковому стані після ДТП. Коли приїхали працівники поліції, він на місці події пройшов огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння допомогою “Драгера”. Крім цього, у нього брали кров у Рожнятівській ЦРЛ. Вміст алкоголю в крові був 2,42 проміле.

Завдану шкоду потерпілим обвинуваченим виплатив повністю.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання – шість років за гратами з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...